TV der bevæger dig

Fra børnehospital til direktørstol

Grete Kirketerp Nielsen er ansat som ny sygeplejefaglig direktør i Sygehus Sønderjylland.

Region Syddanmark har ansat en ny sygeplejefaglig direktør i Sygehus Sønderjylland. Hun kommer fra en stilling som oversygeplejerske på H.C. Andersen Børnehospital i Odense.

Den 58-årige Grete Kirketerp Nielsen afløser Ditte Thinggaard, som har valgt at gå på pension. Den nye direktør begynder i jobben den 1. december.

Nye centre

- Grete Kirketerp Nielsen har en stor og solid erfaring med at lede store afdelinger på forskellige sygehuse, siger sundhedsdirektør i Region Syddanmark, Jens Elkjær. Samtidig interesserer hun sig for, hvordan man kan udvikle organiseringen og arbejdet på et sygehus. De kompetencer bliver der god brug for på de sønderjyske sygehuse i de kommende år, hvor vi blandt andet skal have akutsygehuset i Aabenraa og specialsygehuset i Sønderborg på plads.

Sygehus Sønderjylland er i gang med at organisere patientbehandlingen i 11 nye centre, der tager udgangspunkt i patientforløb i stedet for de lægelige specialer. De nye centre, der begynder fra nytår, er en logisk forlængelse af den nye fælles akutmodtagelse, som er sygehusets fælles indgang for alle akutte patienter.

- Jeg glæder mig rigtigt meget til det nye job, siger Grete Kirketerp Nielsen. Som et af de første sygehuse i Danmark er Sygehus Sønderjylland i gang med at organisere sig i nye centre, hvor omdrejningspunktet er patienterne i stedet for specialerne. Det er en nytænkning, som jeg finder rigtigt og spændende, og som jeg tror, jeg kan bidrage til.

Syv ansøgere

Grete Kirketerp Nielsen bor i Odense. Hun har to voksne børn. En søn, der er ansat i udenrigsministeriet og arbejder i Dar es Salaam, Tanzania, og en datter, der er pædagog i Odense.

Der var syv ansøgere til stillingen som sygeplejefaglig direktør på Sygehus Sønderjylland.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden