TV der bevæger dig

Fredagens overblik: Sådan bliver dagen

I dag sender alle børn på Kirstinebjergskolen afd. Høgevej i Fredericia en ballon i vejret. Skolen afholder trivselsdag, som skal hylde fællesskabet. I løbet af dagen skal børnene på tværs af årgange lege og lære sammen gennem forskellige aktiviteter. Til slut mødes de i sang udenfor og sender altså hver en ballon i luften som tegn på fællesskabet mellem de mange skolebørn.

Under navnet 'Åben grænse for mennesker og natur' bliver der klokken 15:00 og tre timer frem afholdt demonstration ved grænseovergangen. Med folketingskandidat for Alternativet Karin Rohr Genz i spidsen demonstreres der mod barrierer som grænsebomme og vildsvinehegn ved grænsen, fordi det, ifølge arrangørerne, hindrer det grænseoverskridende samarbejde. På demonstrationens Facebook-begivenhed har 119 lige nu vist interesse for demonstrationen, der begynder på hjørnet af Flensborgvej og Transitgården i Kruså på den danske side. Begivenheden markerer treåret for grænsekontrollen.

Syd- og Sønderjyllands Politi standsede i nat to bilister - en ung mand fra Esbjerg og en ung mand fra Tønder - til rutinetjek. Det viste sig, at begge mænd var påvirket af euforiserende stoffer, og at manden fra Tønder ikke havde kørekort. De skulle begge aflevere en blodprøve, og manden fra Esbjerg risikerer at miste sit kørekort.

Her til morgen glider trafikken indtil videre uden problemer. Tjek DSB for ændringer i togdriften. 

Dagen byder på en del skyer, men det vil stort set holde tørt, og temperaturen stiger til mellem 6 og 8 grader. Der vil blæse jævn til frisk vind omkring nordvest, og ved kysterne kan det stedvis blive hård vind.

 

Tak, fordi du læste med!

Med venlig hilsen,

Line Guldager Hansen.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu