Fredericia fejrer 6. juli

Traditionen tro fejrer man i dag 6. juli i Fredericia. Dagen markerer den militære sejr ved Udfaldet fra Fredericia i 1849 under Treårs-krigen. Men i år manglede byens vartegn.

Den Tapre Landsoldat er nemlig ved at blive restuareret, og er først tilbage på sin vante plads til efteråret. Men trods hans fravær var byen alligevel i feststemning.

Som protektor for Landskomiteen til Renovering af Fredericia Vold var Hans Kongelige Højhed Prins Henrik med til festlighederne, hvor han overdrog en ny kanon til byen. Bronzekanonen er en kopi af en af de historiske kanoner på Fredericia vold.

Det er i det hele taget en festdag i Fredericia. Senere i dag er der koncert med Peter Langberg på klokkespil i Det Hvide Vandtårn, der er folkepicnic og rundvisninger på Fredericia C, hvor fortid, nutid og fremtid mødes, der er motionsløbet Running Fredericia ? et løb med historisk indhold, der viser de danske landsoldaters lejr på volden, der er børnerockkoncert, der er skattejagt og rundvisning på Meldahls Rådhus.

Se hele programmet