TV der bevæger dig

Gå på 24 timers jagt på Skamlingsbanken

Måske får du også øje på en blåhathveps Foto: Picasa

Hvor mange forskellige dyre og plantearter kan man egentlig finde i løbet af et døgn. Det bliver der mulighed for at finde ud af, når Kolding Kommune inviterer på Bioblitz.

-En Bioblitz handler om at gå på opdagelse i et område og se, hvor mange edderkopper og tudser der kan findes på et døgn. Alle kan være med, og vi stiller med et stærkt hold af fagpersoner, som kan hjælpe de besøgende med at finde ud af mere om de planter og dyr, de har fundet, fortæller naturvejleder Nanna Winbladh fra Kolding Kommune.

På Skamlingsbanken bliver der stillet et stort tipitelt op, som vil fungere som Bioblitz-base. Herfra vil der i løbet af døgnet udgå en række forskellige guidede ture, som vil give de besøgende et indblik i områdets mangfoldighed. Man kan komme og gå, som det passer én.

-Vi skal bl.a. ud og se, hvad der er af levende mus i fælderne, studere møg-biller i kokasserne med den kendte formidler Morten DD, og se på orkideer på overdrevet, vandløbsdyr i bækken, fugle i krattet og fluer i fluefælden. Børnene kan også komme med ud og fiske haletudser i vandhullerne, lege insektfindere og høre om de vilde bier og blomsterne, siger Nanna Winbladh.

Naturen på Skamlingsbanken er rig og varieret. Området rummer bl.a. Kolding Kommunes bedste overdrev, som ligger spredt mellem mindre områder med gammel løvskov og skovbevoksede kløfter. Vandløbene, som løber gennem området, har en rig smådyrsfauna, og områdets mange små vandhuller huser desuden i ynglesæsonen en større bestand af løvfrøer.

Bioblitz på Skamlingsbanken foregår den 20 og 21 juni.

Se mere om Bioblitz her

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden