TV der bevæger dig

Flygtninge flytter ikke ind i parcelhuskvarter lige foreløbigt

Udsigten til den mark, hvor 40 flygtninge-pavilloner skulle ligge. Men nu har Esbjerg kommune bedt om mere tænketid.

Lokalråd og borgere i Bramming er imod flygtninge-pavilloner i et parcelhuskvarter - nu har Esbjerg kommune trukket det af dagsordenen til stor glæde for beboerne i området.

- Det var rigtig dejligt at høre.

Henrik Falkenberg bor i Sønderparken i Bramming - et nybyggerkvarter i udkanten af byen, som har haft udsigt til nye naboere. Ifølge Esbjerg Kommune var et forslag på bordet om at oprette en flygtningeby, hvor 40 pavilloner skulle huse flygtninge. Et forslag, som Henrik Falkenberg og mange andre beboere i Sønderparken var trætte af.

- Der er cirka lige så mange husstande herude, som det antal flygtninge-pavilloner, kommunen havde i tankerne. Det duer jo ikke, siger Henrik Falkenberg.

Han føler, at kommunen har overset borgerne.

- Det er jo det der med, at vi ikke bliver hørt. Havde vi nu haft en dialog, så var det en helt anden snak.

Men nu har sagen taget en ny - nærmest modsat drejning. Lokalrådsmedlem Jørgen Holberg kontaktede lørdag Esbjerg kommune, hvor han fortalte, hvor forundret og skuffet han var over, at borgerne i Bramming ikke var blevet inddraget i sådan en beslutning.

- Jeg fik en opringning i formiddags af Esbjergs borgmester, og er meget tilfreds med, at de nu vælger at pille det punkt af dagsordenen. Det har skabt stor frustration og bekymring i hele byen, og den negative omtale kunne formentlig være undgået, hvis lokalrådet var blevet inddraget, siger Jørgen Holberg til TV SYD.

I en pressemeddelelse skriver Esbjerg kommune, at de nu vil genoverveje situationen i de kommende måneder, og herefter beslutte, hvorvidt Sønderparken er den rigtige lokation, eller om flygtninge skal huses et andet sted i byen.

- Vi siger jo ikke nej til flygtninge, vi vil bare gerne deltage i debatten, siger Jørgen Holberg.

I Sønderparken er det en god nyhed for Henrik Falkenberg.

- Det er skønt, så hjælper det jo alligevel at sige noget, siger han. 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden