TV der bevæger dig

Grænseforeningen: Simon Faber-nederlag vil få en effekt

Foto: Claus Torp

1 af 2

Grænsesamarbejdet vil blive udfordret, når der kommer en ny overborgmester i Flensborg, mener Grænseforeningen for Tønder.

Det kommer til at sætte sit aftryk på grænsesamarbejdet, når Simon Faber (SSW) den 1. januar 2017 må overlade overborgmesterposten i Flensborg til Simone Lange. Det mener formanden for Grænseforeningen for Tønder, Jens Andresen:

- Simon Faber havde mange fordele, da han kendte mange på hver side af grænsen. På den måde vil det få en effekt. Hele samarbejdet hviler på, at man kender hinanden og har tillid. Det vil altid blive udfordret, når der kommer en ny person. Men ellers vil det ikke få betydning for det grænseoverskridende samarbejde, siger Jens Andresen til TV SYD.

Han roser Simon Faber for at have bestridt sit job fint, også siger han samtidig, at den nye overborgmester stiller krav til politikerne på den danske side af grænsen.

- Det stiller krav til de danske politikere at lære den nye overborgmester at kende. Hun er mere fremmede overfor det danske system, så der skal man fremfor alt snakke sammen og finde forståelse, mener Jens Andresen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden