Gymnasieelever sætter fokus på sammenhæng mellem alkohol og kræft

De fleste af os ved det godt: For meget alkohol kan være medvirkende årsag til en række sygdomme. Men det er ikke alle, der ved, at kræft er en af de sygdomme.

For meget alkohol kan være medvirkende årsag til blandt andet kræft. Men de færreste ved det.

Det skal kampagnen "Fuld af liv" sætte fokus på. Ifølge kampagnen får mindst 1.800 danskere hvert år nemlig kræft på grund af alkohol.

quote

Jeg fik et chok, da jeg fik det at vide. Måske skal man til at tænke noget mere over det i fremtiden.

Helena Knudsen 1. g, Tørring Gymnasium

En af måderne, kampagnen sætter fokus på det problem på, er ved at besøge unge på  gymnasier. Her skal de lave en film om alkoholkultur, og det man går glip af, hvis man får lidt for meget indenbords.

Mandag var "Fuld af liv"-kampagnen på besøg på Tørring Gymnasium, hvor Julie Øster og Helena Knudsen skulle lave deres bud på en kampagnefilm. Pigerne er selv en del af den danske alkoholkultur.

- Der er nok lidt meget alkohol involveret, må man sige. Man drikker lidt meget for at have det sjovt, siger Helena Knudsen.

Selvom alkohol normalt er forbundet med fest og farver, så er der en større alvor bag den film, de skal lave.

- Jeg vidste faktisk ikke, det kunne øge chancen for at man fik kræft… Nej, det vidste jeg heller ikke, siger Julie Øster og Helena Knudsen samstemmende.

Øl, vin og andet spiritus er kræftfremkaldende, og alkohol øger risikoen for syv former for kræft. Det er et af kampagnens budskaber.

- Jeg fik et chok, da jeg fik det at vide. Måske skal man til at tænke noget mere over det i fremtiden.

De er enige om, at kampagnen har sat nye tanker i gang.  

- At man nok burde lade være, og det er rigtig farligt at drikke meget alkohol, og man går glip af at være sammen med sine venner, siger Julie Øster.