TV der bevæger dig

Hæren fyrer krudtet af for øjnene af flere tusinde

Kanonerne er kørt i stilling og klar til, at op mod 25.000 mennesker søndag kigger forbi Oksbøl til Hærens årlige "Åben Hede-arrangement". Foto: Henrik Skovgaard, TV SYD

Mellem 20- og 25.000 mennesker forventes at besøge arrangementet ”Åben Hede” i Oksbøl søndag.

650 styk ammunition ligger klar til affyring, når Oksbøl Garnisonen klokken 10 søndag formiddag åbner dørene for publikum til årets Åben Hede-arrangement. 

Åben Hede foregår i Oksbøllejren. På aabenhede.dk er der oplysninger om parkering og tilkørselsforhold. Foto: Hærens Kamp- og Ildstøttecenter

Åben Hede tjener flere formål: Dels giver arrangementet de naboer og turister, som til daglig lægger ører til Hærens øvelsesaktiviteter i området, mulighed for at komme ind og se, hvad der foregår på de lukkede militærarealer. Dels får Hæren fyret sit gamle krudt af, og så er det også en mulighed for at gå i charmeoffensiv og vise, hvad Hæren kan udrette og tilbyde.

Øredøvende larm

Frem til klokken 15 kan publikum gå på opdagelse mellem både nyt og historisk militært materiel, som er udstillet i området, og mellem klokken 15 og 16 er der hardcore ”action” på programmet, når der er skarpskydning med Centurion- og Leopardkampvogne, skydning med håndvåben, faldskærmsudspring fra helikopter og demonstration af F16-fly.

Når demonstrationerne går i gang, anbefales det, at man tager høreværn på. Larmen er nemlig øredøvende, når krudtet fyres af. 

Åben Hede-arrangementet tiltrækker normalt mellem 20- og 25.000 besøgende, og det er forventningen, at interessen i år vil være lige så stor som ved tidligere Åben Hede-arrangementer.

Program

 
  • 10:00 - 14:45 : Udstilling af moderne kapaciteter og historiske køretøjer.
  • 14:45 - 15:00: Garnisonskommandant oberst Torben Dixen Møller byder velkommen.
  • 15:00 - 16:00: F-16 demonstration, kørsel med køretøjer og skarpskydning.
  • Gratis adgang
  • Fotografering er tilladt
  • Husk høreværn
  • Hunde må medbringes, men skal være ude af området fra kl. 14:30 pga. skarpskydning.
  • Droner er forbudt!
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu