Heksen brændes på Koldinghus?

Hver dag i efterårsferien er der optræk til, at en heks bliver brændt på bålet på Koldinghus. Hekseprocessen er ny i den populære levendegørelse i kartoffelferien.

Det er ottende gang, Koldinghus sætter liv i renæssancen i samarbejde med Dronning Dorothea-Teatret. Det første år var der 12 aktører. I år deltager over 60 udklædte fægtere, soldater, vagter, gøglere, musikere, tjenestefolk og dansere. Levendegørelsen i efterårsferien trak sidste år 6000 gæster.

Reddes af kKongen?

Maren Hanskone på bålet. Bliver hun reddet af Kongen? (Foto: Lisbeth Wilger)
Maren Hanskone på bålet. Bliver hun reddet af Kongen? (Foto: Lisbeth Wilger)

Hekseprocessen, Sagen mod Maren Hanskone, som er ny i år, er inspireret af sagen mod Krøbbel-Johanne, som i 1647 blev dømt skyldig i hekseri af byretten i Kolding. som straf blev hun brændt på bålet.

Maren Hanskone er anklaget for trolddom og spøgeri. Og der er bygget et bål i slotsgården. Det vides endnu ikke, om hun dømmes skyldig - og i sidste øjeblik benådes af kongen..!

Derudover kan gæsterne hver dag overvære et kongeligt taffel med tilstedeværelse af kongen og hans hof i Riddersalen ? med skueretter af livagtige påfugle, fremvisning af mystiske gaver og underholdning og dans.

Aktørerne i levendegørelsen er fra bl.a. Dronning Dorothea Teatret, Sct. Georgsgilderne i Kolding, renæssance-sanggruppen Bjælderne fra Haderslev, gøglere fra Århus og The Armoury fra Stouby.

Optrinnene kan opleves hver dag frem til lørdag.