TV der bevæger dig

Heksen brændes på Koldinghus?

Kongeligt taffel på Koldignhus (Foto: Lisbeth Wilger)

Underholdning med bjørn i slotsgården (Foto: Lisbeth Wilger)

Fægtere i kamp. (Foto: Lisbeth Wilger)

Børn stimler sammen i riddersalen. (Foto: Lisbeth Wilger)

1 af 4

Hver dag i efterårsferien er der optræk til, at en heks bliver brændt på bålet på Koldinghus. Hekseprocessen er ny i den populære levendegørelse i kartoffelferien.

Det er ottende gang, Koldinghus sætter liv i renæssancen i samarbejde med Dronning Dorothea-Teatret. Det første år var der 12 aktører. I år deltager over 60 udklædte fægtere, soldater, vagter, gøglere, musikere, tjenestefolk og dansere. Levendegørelsen i efterårsferien trak sidste år 6000 gæster.

Reddes af kKongen?

Maren Hanskone på bålet. Bliver hun reddet af Kongen? (Foto: Lisbeth Wilger)

Hekseprocessen, Sagen mod Maren Hanskone, som er ny i år, er inspireret af sagen mod Krøbbel-Johanne, som i 1647 blev dømt skyldig i hekseri af byretten i Kolding. som straf blev hun brændt på bålet.

Maren Hanskone er anklaget for trolddom og spøgeri. Og der er bygget et bål i slotsgården. Det vides endnu ikke, om hun dømmes skyldig - og i sidste øjeblik benådes af kongen..!

Derudover kan gæsterne hver dag overvære et kongeligt taffel med tilstedeværelse af kongen og hans hof i Riddersalen ? med skueretter af livagtige påfugle, fremvisning af mystiske gaver og underholdning og dans.

Aktørerne i levendegørelsen er fra bl.a. Dronning Dorothea Teatret, Sct. Georgsgilderne i Kolding, renæssance-sanggruppen Bjælderne fra Haderslev, gøglere fra Århus og The Armoury fra Stouby.

Optrinnene kan opleves hver dag frem til lørdag.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden