Helikopter finder savnet svømmer død i Vejle Fjord

En kvindelig deltager blev savnet ved fintællingen efter et Open Water-svømmestævne i Vejle Fjord.

En helikopter fandt søndag sidst på eftermiddagen liget af en kvinde drivende i Vejle Fjord.

Den døde er blevet identificeret som den kvindelige deltager i et Open Water-svømmestævne, der har været savnet siden afslutningen af stævnet, oplyser vagtchef Kent Midtgaard Hansen, Sydøstjyllands Politi.

Kvinden er 52 år og kommer fra Give-egnen.

Hun deltog i svømmestævnet, men det var ikke registreret, at hun var kommet i land. Derfor blev en helikopter og en redningsbåd sat ind i en eftersøgning af hende.

Svømmestævnet søndag var arrangeret af svømmeklubben Triton og Elite Vejle. Det havde 500-600 deltagere, der alle skulle svømme 1,4 kilometer tværs over Vejle Fjord.

Deltagerne har haft følgebåde og bøjer, som de kunne støtte sig til, hvis de fik problemer undervejs. Desuden har alle svømmere haft let genkendelige badehætter på.

Yderligere har arrangørerne som en sikkerhedsforanstaltning tjekket, at alle indregistrerede svømmere er kommet i mål.

- Ved fintællingen efter stævnet, kunne man se, at kvinden tilsyneladende ikke var kommet i land. Derfor rekvirerede vi en redningsbåd og en helikopter for at undersøge, om der er sket en ulykke, siger vagtchefen.

Politiet ved endnu ikke, hvad der er tilstødt den kvindelige svømmer. Dødsårsagen skal klarlægges ved et ligsyn, der finder sted mandag.

For en sikkerheds skyld tager politiet imidlertid også en snak med arrangørerne om, hvorvidt stævnets sikkerhedsforhold har været overholdt, og om forholdene omkring bølger, understrøm eller vind har været som forudsat.

- Men alt tyder på, at det er et sørgeligt ulykkestilfælde, siger vagtchefen.