Hold øje med naboen!

Flere kommuner opretter hjemmesider, hvor nabolaget kan rapportere om socialt bedrageri.

Hvem får din nabo besøg af, hvornår og hvor tit? Det er den slags spørgsmål, der kan være med til at opklare sager om socialt bedrageri - og kommunerne beder nu nabolaget om hjælp.

I Tønder og Haderslev Kommune er det allerede muligt at anmelde naboen over kommunens hjemmeside - det kræver blot et par anonyme klik. Esbjerg Kommune meddeler nu, at deres hjemmeside i løbet af en måned vil kunne tilbyde samme service til kommunens borgere.

Gode erfaringer

- Meningen er at gøre det nemt for borgeren. Jeg vil påstå, at det er lettere for borgeren at gå ind på hjemmesiden og udfylde et skema, som man sender anonymt til os, frem for at skulle til at tage telefonen og ringe op og snakke med nogen - og hvem skal man snakke med? Siger fagkoordinator Ejnar Bogut til JV.dk.

Haderslev Kommune opfordrer i øvrigt andre kommuner til at følge det gode eksempel - de har gode erfaringer med ordningen, det skriver JydskeVestkysten:

- Det gør en forskel, og man skal ikke være så bange - det er meget få henvendelser, der er ren chikane, siger Anne-Mette Michelsen, der er chef for Borgerservice i Haderslev.