TV der bevæger dig

Ikke grundlag for tiltale mod Herkules

Johnny Madsen er personligt erklæret konkurs. Men politiet har ikke fundet grundlag for retslig tiltale.

Sydøstjyllands Politi har afsluttet opholdsstedet Herkules i Fredericia, som lukkede efter en kritisk tv-dokumentar. Politiet har ikke fundet grundlag for en tiltale.

Opholdsstedet blev i DR Dokumentar i juni i sidste år beskyldt for trusler og frihedsberøvelse i opholdsstedets afdeling på Endelave og i Fredericia. Opholdsstedet blev efter udsendelsen sat under skærpet tilsyn af Fredericia Kommune.

Erkendte fejl

Politiet har efterforsket sagen i over et år. Efterforskningen indstilles, fordi politiet ikke har fundet grundlag for at rejse sigtelse mod Johnny Madsen, som var leder af det nu lukkede opholdssted, skriver Fredericia Dagblad.

I tv-udsendelsen rejste både tidligere ansatte og unge hård kritik. Efter udsendelsen erkendte Johnny Madsen, at der var begået grove fejl i to episoder i Sverige, som blev nævnt i tv-programmet.

? Vi har på Herkules begået grove fejl i Sverige, noterede Johnny Madsen fra opholdsstedet i en pressemeddelelse. Vi har desuden undervurderet, hvordan de to episoder kunne fremstilles af udenforstående ? i et samspil med unge, som ikke har gennemført et forløb hos os. Det beklager vi mere end nogen.

Konkurs

Efter udsendelsen blev opholdsstedet Herkules sat under skærpet tilsyn af Fredericia Kommune. Men kort efter valgte Johnny Hansen af lukke Herkules.

Opholdsstedet er siden blevet erklærets konkurs - og Johnny Madsen er også personligt blevet erklæret konkurs på grund af sagen.

Landsforeningen af Opholdssteder, Botilbud og Skolebehandlingstilbud håber, at sagen vil betyde, at medierne udviser større etik og moral, skriver Fredericia Dagblad.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden