TV der bevæger dig

Kaserner: Det har de besluttet

Der skal fortsat skydes på øvelsesterrænet i Haderslev.

Politikerne har endeligt besluttet, hvilke kaserner der skal lukkes, og hvilke der skal bevares. Se listen her

Forsvarschef Peter Bartram har peget på fem kaserner, som han mener vil kunne lukkes - nemlig Sønderborg, Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, kasernen på Bornholm, samt enten Vordingborg eller Høvelte.

Her er hvad forsvarsminister Nick Hækkerup (S) har besluttet sammen med partierne bag forsvarsforliget:

* Sønderborg Kaserne: Kasernen lukkes og afhændes. Sergentskolen i Sønderborg flyttes til Varde.

* Vordingborg Kaserne: Bevares, men skal afgive 150 stillinger til Skrydstrup og Karup for at lave effektiviseringer på logistik og lager. Der vil dog fortsat være ca. 400 stillinger på kasernen.

* Bülows Kaserne i Fredericia: Kasernen lukkes og afhændes. Bülows Kasererne lægges i stedet ind under Ryes Kaserne i Fredericia, så byen fremover kun har én kaserne.

* Almegårds Kaserne Bornholm: Bevares

* Haderslev Kaserne: Bevares

* Høvelte Kaserne: Bevares, så livgarden fortsat vil høre til her.

* Kasernelukningerne er del af en samlet besparelse på 2,7 milliarder kroner på forsvaret. Da politikerne har valgt at beholde flere af kasernerne, har man måttet finde penge andre steder.

* Derfor skal forsvaret spare 227 millioner kroner på indkøb af materiel i den kommende femårige forligsperiode ud af et samlet budget på 15 milliarder kroner.

* Samlet set forventer forsvarsministeren, at besparelserne vil betyde nedlæggelse af 2000 af forsvarets ca. 22000 stillinger. I løbet af et halvt år vil de ansatte i forsvaret få at vide præcist, hvor stillingerne nedlægges.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden