TV der bevæger dig

Kaserner: SF-kritik af DF

Den massive kampagne i Sønderborg gav ikke resultat.

SF's politiske ordfører, Jesper Petersen, forstår ikke lukningen af kasernen i Sønderborg. Kritiserer samtidig Dansk Folkeparti.

- En velfungerende, afholdt og optimalt udnyttet militær lokalitet lukkes til skade for Sønderborgområdet og i sidste ende for opbakningen til forsvaret i landsdelen, skriver han på Facebook.

- Heldigvis blev forsvarskommandoens udspil om at lukke både Haderslev og Sønderborg kasseret - så Haderslev Kaserne forbliver. Det kan man som sønderjyde glæde sig over.

- Men var Dansk Folkeparti ikke sprunget i målet, da der i december faktisk lå en aftale uden sønderjyske lukninger, så havde vi ikke stået i denne situation, skriver han.

Også socialdemokraten Benny Engelbrecht, valgt til Folketinget i netop Sønderborg, er uenig i beslutningen om at lukke Sønderborg Kaserne:

- Jeg er meget uenig i beslutningen om nedlæggelse af statslige arbejdspladser, som, jeg finder, er geografisk skæv. Jeg bøjer mig selvfølgelig for, at forsvarsforligskredsen er nået til denne politiske beslutning.

- Men det havde, efter min mening, været klogere, hvis man i december sidste år havde accepteret ministerens udspil til at lukke Varde Kaserne, skriver han i en pressemeddelelse.

Forligskredsen - der ud over regeringen består af Dansk Folkeparti, Venstre og Konservative - blev tirsdag enige om en aftale, der samlet set skal skære 2,7 milliarder af forsvarets udgifter.

Det betyder lukning af kasernen i Sønderborg, Bülows Kaserne i Frederica samt store nedskæringer i Vordingborg.

Til gengæld bevares kasernen i Haderslev samt Høvelte og Almegårds Kaserne på Bornholm, der også var i spil efter forsvarschef Peter Bartrams militærfaglige vurderinger tidligere på året.

Varde Kaserne var udelukkende i spil i forbindelse med regeringens første udspil til en aftale, men den kunne der altså ikke skabes enighed om.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden