TV der bevæger dig

Kaserner: Sønderborg hårdest ramt

11:22

Regionsformand Carl Holst: Stop anslag mod statslige arbejdspladser i Sønderjylland.

1 af 2

I Region Syddanmark er det Sønderborg som rammes hårdest af de netop vedtagne kasernelukninger. Det siger Region Syddanmarks formand, Carl Holst (V).

- Det er ærgerligt, siger regionsrådsformand Carl Holst til TV SYD. Ærgerligt for Sønderborg, og ærgerligt for Sønderjylland.

Kasernen i byen lukkes, og sergentuddannelsen flyttes til Varde. Regionen mister også Bülows kaserne i Fredericia, mens Haderslev bevarer sin kaserne.

Statslige arbejdspladser

Allerede da politikerne på Christiansborg indledte forhandlinger om at lukke kaserner, forsøgte han at vinde gehør for, at Region Syddanmark har mistet særligt mange statslige arbejdspladser.

- Det er selvfølgelig skidt. Region Syddanmark er en af de regioner i Danmark, som har færrest statslige arbejdspladser. Dem bliver der endnu færre af. Nogle områder bliver hårdt ramt. Derfor er det ærgerligt.

Stop anslag

- Især Sønderborg bliver hårdt ramt. Det hjælpes desværre ikke af, at andre områder ikke bliver så hårdt ramt, siger Carl Holst.

Sønderborg kaserne har 150 fastansatte og mister sergentuddannelsen, som flyttes til Varde. Kasernerne lukkes som led i bestræbelserne på at skaffe 2,7 milliarder kroner, som medfinansierer regeringens skattereform med Venstre og De Konservative.

Sønderjylland vendte hjem til Danmark efter 1. verdenskrig, da sønderjyderne i Nordslesvig stemte sig fri af Tyskland modsat i Sydslesvig. Derfor gør det ondt, når kasernerne lukkes, påpeger Carl Holst.

- I Sønderjylland føler man sig hårdt ramt gennem år og dag af diverse forsvarsforlig med Tønder kaserne og andre. Tiden går. Derfor stikker det historiske mindre og mindre, men det er der stadigvæk. Derfor gør det ondt, siger han.

Carl Holst opfordrer Folketinget til at stoppe flere anslag mod Udkantsdanmark.

- Jeg appellerer til, at politikerne på Christiansborg gør sig klart, at dette er skidt. Vi har et Danmark, der bliver skævvredet. Man skal også se på dette, hvis der skal være tro på et Danmark i vækst og balance, siger Carl Holst.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden