TV der bevæger dig

Kirkeklokkerne ringede for freden kl. otte

06:46

Domprovst Kim Eriksen: Fred er jo ikke en givet ting i en verden fuld af konflikter.

1 af 4

Onsdag middag hyler sirenerne ? og i dag tirsdag bimlede kirkeklokkerne i et kvarter fra kl. otte. Ikke for at varsle krig som i gamle dage, men som markering af 70-åriget for befrielsen.

I Haderslev vil domkirken, Hertug Hans Kirke og Gl. Haderslev Kirke følge opfordringen fra biskop Marianne Christiansen om at lade klokkerne kime i et kvarter.

5. maj 1945 kimede alle kirkeklokker over hele landet, da kapitulationen trådte i kraft kl. otte. Kirke- og kulturminister Marianne Jelved har opfordret biskopperne til at overveje en national markering af 70-året for befrielsesdagen i form af en udvidet morgenringning.

- Fred er jo ikke en givet ting i en verden fuld af konflikter, siger domprovst Kim Eriksen til TV SYD

Biskoppen i Haderslev Stift har sendt opfordringen videre til præster og menighedsråd i hele stiftet. Så det er vigtigt, at vi besinder os på, hvad fred og frihed er.Også for at vi kan tænke ekstra meget på dem, som lever i krig og konflikter verden over.

- En del kirker vil have lokale traditioner for befrielsesdagen. Hvor det er tilfældet, opfordrer biskoppen alligevel kirkerne til at indgå i den fælles markering. Men i de tre bykirker følger man resten af landet. Så blive ikke forskrækket kl. 8, men brug det til eftertænksomhed over friheden, hedder det i en pressemeddelelse fra stiftet.

01:21 Luk video

Hør domprovst Kim Eriksen om dagens ekstra ringning (Var. 1:21)

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden