TV SYD inviterer: Kom med til finaleshowet i Et Sundere Syddanmark

Vinderne af to millioner forskningskroner bliver afsløret til finaleshowet på "Et Sundere Syddanmark" onsdag og du er inviteret med.

Fem forskere i Region Syddanmark går lige nu rundt og håber på, at du og vi andre indbyggere i landsdelen vil stemme på netop deres forskningsprojekt i konkurrencen "Et Sundere Syddanmark".

Spændingen bliver udløst onsdag den 2. oktober ved et stort finaleshow på Syddansk Universitet i Kolding, og du kan komme med helt gratis. Der vil blive uddelt i alt to millioner kroner til de tre forskningsprojekter, der har fået flest SMS-stemmer.

Flere tusinde har allerede stemt på netop deres favorit blandt de fem projekter. Hvert sygehus i Region Syddanmark deltager med et forskningsprojekt, og hvis du ikke har stemt endnu, kan du sagtens nå det. 

Klik her for at læse mere om projekterne og se, hvordan du stemmer.

Følg finalen direkte

Finaleshowet bliver sendt live på både TV 2/Fyn og TV Syd. De to værter er Pernille Kjær Nielsen fra TV 2/Fyn og Dorte Callesen fra TV SYD.

Aftenens program:
17.30: Ankomst, mingling og musik
18.15-19.30: Finaleshow
19.30-20.00: Mød sidste års vinder i et interview med Preben Dahl

Finaleshowet bliver afholdt i foyeren på Syddansk Universitet, Universitetsparken 1, 6000 Kolding. 
Du skal møde op kl. 17.30.

Sådan bestiller du din billet

Det er gratis at overvære finaleshowet, men der er kun et begrænset antal pladser
Klik på linket her for at booke din billet direkte hos Region Syddanmarks billetportal.

Projekter fra hele regionen er med i finalen

Denne aften kan du komme tæt på de fem forskningsprojekter og møde forskerne, der drømmer om at forbedre syddanskernes sundhed. De fem projekter er:

  • Sygehus Sønderjylland / Sammenhængende forløb
    Christian Backer Mogensen vil med sit projekt undersøge, hvordan ældre fra plejehjem kan skånes for en stor del af de akutte indlæggelser på sygehusene ved bl.a. at forbedre samarbejdet mellem plejehjem, sygehuse og praktiserende læger.
     
  • Psykiatrien i Region Syddanmark / ADHD
    Niels Bilenberg vil med sit projekt undersøge, hvordan man kan hjælpe børn og unge med ADHD ved et bedre samarbejde mellem kommunerne og psykiatrien.
     
  • Sygehus Lillebælt / Hudkræft
    Bekka Christensen vil med ny teknologi give hudkræftpatienter mulighed for selv at tage et billede af deres plet med hudkræft og sende til sygehuset. Det kan give mulighed for at fremskynde behandlingen, sådan at undersøgelse og behandling foregår på én og samme dag.
     
  • Odense Universitetshospital / Gigt
    Maja Skov Kragsnæs vil undersøge, hvordan transplantation af tarmbakterier fra raske donorer kan hjælpe gigtpatienter.
     
  • Sydvestjysk Sygehus / Svangerskabsforgiftning
    Anne Cathrine M. Godtfredsen vil finde årsagen til svangerskabsforgiftning, sådan at gravide og deres børn kan hjælpes hurtigere og bedre.

2 millioner - du bestemmer

Nu har du mulighed for at være med til at bestemme, hvad skal der forskes i sundhedsvæsenet i Region Syddanmark.

5 forskningsprojekter - ét fra hvert af regionens fem sygehuse - er med i projektet "Et Sundere Syddanmark", og det er op til borgerne via SMS-stemmer at bestemme, hvilke af projekterne der skal have del i en forskningspulje på 2 millioner kroner fra Region Syddanmark.
Fælles for projekterne er, at de er tilrettelagt sådan, at borgerne bliver inddraget i forskningen.

Puljen fordeles med 1 million kroner til det projekt, der får flest SMS-stemmer, 600.000 kroner til andenpladsen og 400.000 kroner til tredjepladsen.

”Et Sundere Syddanmark” er et samarbejde mellem Region Syddanmark, Syddansk Universitet, TV 2/Fyn og TV SYD.

De fem deltagende sygehuse er Odense Universitetshospital, Sygehus Lillebælt, Sydvestjysk Sygehus, Sygehus Sønderjylland og Psykiatrien i Region Syddanmark.