TV der bevæger dig

Krav til erhvervsskoler: Send 100 mio. kr. tilbage til statskassen

Peter Amstrup fra Esbjerg kritiserer Finansministeriets fremgangsmåde

Økonomifolkene på landets erhvervsskoler fik mandag besked fra Finansministeriet om, at de skal betale 100 mio. kr. tilbage til statskassen. Ødelæggende for planlægningen, siger Peter Amstrup, Esbjerg, formand for lederne på Danske Erhvervsskoler

Finansministeriet har dikteret en såkaldt ?dispositions-begrænsning" på statens budgetter i år, skriver Altinget.dk. Det betyder, at erhvervsskolerne står til at få beskåret deres taxameter betaling /(betaling pr. elev) med en procent.

Det samme gælder f.eks. privatskoler og frie grundskoler.

Ingen af skolerne benægter, at de skal af med pengene igen, skriver Altinget.dk.

Men den pludselige statslige manøvre udløser voldsom kritik fra Danske Erhvervsskoler, der ikke bryder sig om fremgangsmåden. Især ikke, fordi staten gerne venter med at regulere til året efter, hvis lønudviklingen skulle betyde, at skolerne stod til flere penge.

- Det er særdeles uhensigtsmæssigt for skolernes planlægning og en betænkelig styringsmetode, at man midt i et budgetår melder sådan en beskæring ud. Det kan have konsekvenser for skolerne, der i forvejen står midt i en vanskelig tid på grund af EUD-reformen, siger Peter Amstrup fra Esbjerg.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden