TV der bevæger dig

Kriminalredaktør: Black Army er gode til at organisere sig

02:27

Kriminalredaktør Bjarke Vestesen mener, at Black Army er dygtige til at organisere sig. Video: TV SYD.

Black Army har været dygtige til at udvide deres magtterritorie, mener kriminalredaktør.

Hvem er Black Army? Det gav kriminalredaktør på Fyens Stiftstidende, Bjarke Vestesen, et bud på i onsdagens 19.30-nyheder på TV SYD.

- Black Army så vi for første gang for tre år siden med rygmærker ved Sankt Hans-festen i Odense. Indtil da havde vi set forskellige indvandrergrupperinger, som ikke var bander, men med forskellige folk fra aften til aften, sagde Bjarke Vestesen til studievært Henrik Skovgaard.

Der er ingen tvivl om, at Black Army er gode til at organisere sig, og de vil ind så mange steder som muligt. Det er en kamp om narkomarkedet, hvor det gælder om at få nye territorier.

Banden skiller sig, ifølge kriminalredaktøren, ud fra andre bander.

- Med Black Army så vi for første gang en bandegruppering, som har været rigtig gode til at organisere sig, til at sætte ting i værk og til at udvide deres magtterritorie.

Nu har banden afdelinger i Odense, Næstved og Herning, hvor det 22-årige knivoffer fra nattens hændelser i Vollsmose kommer fra. Men også i Svendborg og muligvis Vejle, hvor de gerne vil ind.

- Der er ingen tvivl om, at Black Army er gode til at organisere sig, og de vil ind så mange steder som muligt. Også i Aarhus og Svendborg. Det er en kamp om narkomarkedet, hvor det gælder om at få nye territorier.

Til det formål får Black Army også hjælp fra sin tyske søsterorganisation United Tribunes Forever. Men ifølge kriminalredaktøren, så er der ingen tvivl om, at det knivstikkeri, der fandt sted i nat, var et internt opgør i Black Army.

- Muligvis fordi den 22-årige har været bodyguard for den 31-årige, der blev dræbt for en uge siden, forklarer Bjarke Vestesen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden