TV der bevæger dig

Lægerne i Midtjylland vil også opsige aftale

Et stort flertal af de praktiserende læger i Region Midtjylland vil opsige samarbejdet med det offentlige.

For fjerde dag i træk fik Praktiserende Lægers Organisation (PLO) torsdag opbakning blandt medlemmer mod regeringens lovindgreb i lægernes konflikt med regionerne.

Beskedent nej

95,3 procent af de 639 fremmødte praktiserende læger i Region Midtjylland vil aflevere deres ydernummer, hvis der ikke bliver ændret i det lovforslag, som sundhedsminister Astrid Krag (SF) fremlægger for Folketinget den 28. maj.

Det viser en afstemning torsdag aften blandt de fremmødte medlemmer, og en ordning hvor danskerne skal betale for lægebesøg, ser ud til at være uundgåelig.

1,3 procent stemte nej til at aflevere deres ydernummer, mens 3,4 procent er i tvivl og endnu ikke har taget endelig stilling.

Der er omkring 800 praktiserende læger i regionen.

Mandag stemte 90,6 procent af 790 fremmødte praktiserende læger i Hovedstaden for at aflevere deres ydernummer.

Tirsdag var turen kommet til Region Sjælland, og her stemte hele 96,1 procent af de 386 fremmødte læger for at droppe samarbejdet.

Onsdag stemte 95,7 procent af de 577 fremmødte praktiserende læger i Region Syddanmark også ja til at ville aflevere deres ydernummer.

Resultatet står fast

Efter aftenens afstemning er det ikke længere muligt, at det samlede resultat ændrer sig markant.

Sidste møde i rækken holdes tirsdag efter pinse i Region Nordjylland. Den 28. maj mødes de praktiserende læger til stormøde i Odense.

Ydernummeret er det nummer, som en alment praktiserende læge får tildelt af den offentlige sygesikring som betingelse for honorarafregning med sygesikringen.

Hvis lægerne afleverer deres ydernumre, skal patienterne fra 1. september selv betale for et besøg hos lægen. Herefter er det op til det offentlige, hvor mange penge der skal refunderes til patienten.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden