TV der bevæger dig

Laver hospice på Brædstrup sygehus

00:21

Regionshospitalet i Brædstrup skal rumme et nyt hospice i Region Midtjylland.

1 af 2

Sygehuset i Brædstrup, som skal nedlægges, bliver om to år til nyt hospice i Region Midtjylland. Der indrettes ni hospicepladser i de gamle hospitaltsbygninger.

I mange måneder er Skanderborg og Brædstrup kæmpet om at få det nye hospice. Men nu har regionsrådet besluttet, at de ni hospicepladser laves i Brædstrup. ermed lever Region Midtjylland op til regionsrådets tidligere hensigtserklæring om, at der skal sikres en geografisk jævn fordeling af hospicepladserne i regionen.

Engagement

Regionsrådet har betinget sig, at hospice kan udvides til 12 pladser, hvis efterspørgslen stiger i fremtiden. Samtidig betinger regionsrådet sig, at der etableres en selvejende institution, som vil stå for driften.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har fundet frem til en placering af de nye hospicepladser. Rigtig mange borgere og interessegrupper har ytret sig i denne sag, og jeg er oprigtigt imponeret over det store engagement, der har været lagt for dagen, siger regionsrådsformand, Bent Hansen (S). Nu glæder jeg mig til, at vi kan få projektet realiseret, så vi kan give endnu flere uhelbredeligt syge borgere en bedre livskvalitet den sidste tid og støtte flere i sorgen over at miste et nært familiemedlem.

Fakta

? Det er den landspolitiske aftale Kræftplan III, om, at der skal etableres 42 nye hospicepladser i Danmark i 2011- 2014, der forpligter Region Midtjylland til at oprette 9 nye pladser.

? Region Midtjylland har i øjeblikket 50 hospicepladser:

- 11 pladser på Hospice Søholm, Aarhus

- 12 pladser på Ankerfjord Hospice, Hvide Sande

- 12 pladser på Hospice Limfjord, Skive

- 15 pladser på Hospice Djursland, Rønde

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden