VM i buffet: Svinekæber og mormordressing gav guld

Anført af holdkaptajn Dennis Justesen Nielsen fra Horsens vandt det danske cateringlandshold søndag aften guld ved VM for kokkelandshold.

Det danske cateringlandshold leverede en suveræn indsats, da det skulle løse opgaven, der bestod i at lave en buffet til 150 personer.

Holdkaptajn Dennis Justesen Nielsen, der til daglig står for maden i kantinen hos Vola i Horsens, var da også fuld af roser til sit team efter sejren, som han også havde ventet på forhånd.

Holdkaptajn Dennis Nielsen var fuld af roser til sit team efter sejren,

- Vi er glade. Vi har som hold nået første delmål. Vi er trætte, vi er udkørte. Der har været en god tone i køkkenet, der har været en god disciplin, og folk har overholdt reglerne. Alle har holdt aftalerne til punkt og prikke, så der har ikke rigtigt været noget at sætte en finger på fra vores side, sagde Dennis Justesen Nielsen efter sejren.

Kokke-VM finder sted i Luxembourg og fortsætter de næste dage med konkurrencerne for junior- og senorlandsholdene.

Cateringlandsholdets vinderbuffet:

Suppe: Cremet sellerisuppe med selleristykker og purløgsolie.

Fisk: Dampet torsk, blombålssiffon og sprød quinoa.

Kød: Øl-braiserede svinekæber, selleripure, rav og ølsauce.

Vegetar: Svampetærte med crumble, sennepsmayonaise, syltede løg, karse og savoykål.

Stivelse: Perlebyg, boghvedekerner, timian, karmeliserede jordskokker og bagt kastanjekartoffel med løvstikke.

Grønt garniture: Hokaido med æbleeddike og græskarkerner, grillet blomkål vendt i salviesmør + kapers og limeskal.

Salater: Gulerodscrudite salat med enkorn, spidskålssalat, en lilla salat med bagt rødbede og Nordens pæresalat med edamama bønner.

Toppings: Sprøde osteflager, poppede boghvedekerner og sprød kartoffelcips vendt med eddikepulver.

Dressinger: Mormordressing, nordisk gremolata med gærflager samt en senneps-vinaigrette.

Dessert: Creme fraiche is, karamelliseret hvid chokolade, æblekompot samt dildolie.