Midgaard Vikingecenter: Vi er glade og beærede

Lørdag overtager Midgaard Vikingecenter Skrydstruppigens grav. Samtidig har Haderslev Kommune godkendt ansøgningen om at opføre et vikingecenter.

- Det er så fedt at stå her. Vi er både glade og meget beæret. Det er jo Sønderjyllands mest berømte fortidsminde, siger formanden for Midgaard Vikingecenter, Claus Ipsen, om overtagelsen af Skrydstruppigens grav.  

Graven, som ligger syd for Vojens, får en makeover, og bliver for fremtiden passet og plejet af Midgaard Vikingecenter i samarbejde med Museum Sønderjylland. Det blev officielt lørdag. Midgaard Vikingecenter er foreløbigt en forening, der arbejder på at få etableret et fysisk center med fokus på vikingetiden.

quote

Det er så fedt at stå her. Vi er både glade og meget beæret. Det er jo Sønderjyllands mest berømte fortidsminde.

Claus Ipsen, formand, Midgaard Vikingecenter

Den ansøgning har Haderslev Kommune nu godkendt. Nu går arbejdet i gang med at søge fonde. Projektet har være to et halv år undervejs.

Vikingecenteret skal tiltrække måde lokale og turister. Derudover er det også planen, at centret skal tilbyde undervisning og aktiveringsprojekter i samarbejde med Haderslev Kommune.

- Haderslev har ikke noget vikingecenter, så jeg tror det kommer til at betyde meget. Der er selvfølgelig et i Ribe og i Aarhus, men vores bliver meget unikt, fordi det ikke kun bliver et vikingecenter men også et aktiveringsprojekt.

Claus Ipsen fortæller, at planen er, at turister skal kunne campere og overnatte i autentiske vikingefaciliteter. Samtidig er planen, at der ude i fremtiden skal laves en begravelsesplads, så man kan blive begravet på vikingemaner.

- Det er helt unikt. Det findes ikke en sådan begravelsesplads nogen steder i verden – i hvert fald ikke de sidste tusind år, siger Claus Ipsen, formand for Midgaard Vikingecenter.