TV der bevæger dig

Motion giver de syge et bedre liv

02:16

Motionister med fuld fart på træningscyklen.

1 af 2

Vejle Sygehus har et tilbud til patienter om motion flere gange om ugen for at begrænse bivirkningerne af den medicin, de får.

Det er kendt, at motion er sundt - også for de syge, og derfor lyder tilbudet på motion i seks uger. Gennem godt et år har Vejle Sygehus haft et motions-program for patienter i kemo-behandling. Erfaringen viser, at motion mindsker træthed, fremmer trivsel og velbefindende og gavner sundheden generelt.

Helt optaget

Der er plads til otte patienter på et hold - og det er fuldt booket. Patienterne får konditions og styrketræning, og lægen vurderer, om patienterne kan være med.

Der bliver trænet mandag, tirsdag, onsdag og fredag hver uge - og resultaterne er rigtig gode. Patienternes kondition bliver stærkt forbedret, styrke og modstandskraft øges - og det samme gør livsmodet.

Undersøgelser fra København og Århus viser, at patienterne kommer hurtigere tilbage til et normalt liv og arbejdsmarkedet. Vejle er foreløbig det eneste sted i Syddanmark, hvor kurset bliver tilbudt, men der er overvejelser om at begynde i Esbjerg.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden