TV der bevæger dig

Motion giver de syge et bedre liv

02:16

Motionister med fuld fart på træningscyklen.

1 af 2

Vejle Sygehus har et tilbud til patienter om motion flere gange om ugen for at begrænse bivirkningerne af den medicin, de får.

Det er kendt, at motion er sundt - også for de syge, og derfor lyder tilbudet på motion i seks uger. Gennem godt et år har Vejle Sygehus haft et motions-program for patienter i kemo-behandling. Erfaringen viser, at motion mindsker træthed, fremmer trivsel og velbefindende og gavner sundheden generelt.

Helt optaget

Der er plads til otte patienter på et hold - og det er fuldt booket. Patienterne får konditions og styrketræning, og lægen vurderer, om patienterne kan være med.

Der bliver trænet mandag, tirsdag, onsdag og fredag hver uge - og resultaterne er rigtig gode. Patienternes kondition bliver stærkt forbedret, styrke og modstandskraft øges - og det samme gør livsmodet.

Undersøgelser fra København og Århus viser, at patienterne kommer hurtigere tilbage til et normalt liv og arbejdsmarkedet. Vejle er foreløbig det eneste sted i Syddanmark, hvor kurset bliver tilbudt, men der er overvejelser om at begynde i Esbjerg.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden