TV der bevæger dig

Motorsportsformand: Jeg er målløs over politiet

Padborg Park og Motor Sport Sønderjylland tager til genmæle efter DHB. Foto: ARKIV

Padborg Park og Motor Sport Sønderjylland tager til genmæle efter DHB. De savner dokumentation fra politiet.

Driftsforeningen Padborg Park og Motor Sport Sønderjylland kan ikke nikke genkendende til indholdet i Syd- og Sønderjyllands Politis pressemeddelelse ”172 sigtelser på tre dage i forbindelse med Danmarks Hurtigste Bil”. Det skriver de to foreninger i en pressemeddelelse til TV SYD.

- Jeg må sige, at jeg er målløs, at man kan udsende sådan en pressemeddelelse fra politiets side, skriver Karin Niebuhr, der er formand for Motor Sport Sønderjylland, og fortsætter:

- Der er 160 trafikanter, som er blevet sigtet for 172 overtrædelser af færdselsloven. Det er naturligvis ikke godt. Men hvor er dokumentationen for, at disse 160 trafikanter har været tilskuere eller deltagere ved Danmarks Hurtigste Bil?

Jeg tror, at statistikken for fartoverskridelser vil være den samme, hvis man stillede op med det samme mandskab og det samme udstyr i den kommende weekend.

Den kritik stiller politiet sig undrende overfor.

- Vi lavede en indsats på baggrund af, at der var Danmarks Hurtigste Bil. Men vi siger ikke, at de kommer fra arrangementet, siger lederen af færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi, vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, til TV SYD mandag aften.

Deltagere der skulle have en bil ind på festivalpladsen på Padborg Park, fik - ifølge arrangørerne - sat et klistermærke med DHBs logo i forruden, så vagterne kunne kontrollere dem.

- Der fremgår ikke noget om, at alle 160 trafikanter har haft det klistermærke siddende i forruden, så man definitivt kan sige – som det antages – at de har været deltagere i Danmarks Hurtigste Bil, uddyber Karin Niebuhr.

Hun savner dokumentation. Men det er ikke det eneste, som får formanden til at tage til genmæle.

- Pressemeddelelsen nævner nogle meget høje hastighedsoverskridelser for motorcyklister. Men til Danmarks Hurtigste Bil har vi i modsætning til andre løbsarrangementer på Padborg Park forholdsvis få motorcyklister som gæster. 68 af de 172 sigtelser, der er nævnt i pressemeddelelsen, vedrører fartoverskridelser på motorvejen. Den syd- og sønderjyske motorvej er den vel nok største trafikåre for turister ind og ud af landet. Jeg tror, at statistikken for fartoverskridelser vil være den samme, hvis man stillede op med det samme mandskab og det samme udstyr i den kommende weekend, skriver Karin Niebuhr.

Den melding tager lederen af færdselsafdelingen dog meget afdæmpet.

- Vi ved, at sådan et arrangement ofte giver afledte overtrædelser. Resultatet af vores indsats taler vist for sig selv, slutter Knud Reinholdt.

Hvad mener du om sagen? Giv din mening til kende på TV SYDs Facebookside, hvor der er livlig gang i debatten.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden