Nu åbner savnet motorvej

Fredag bliver jubeldag for bilisterne: Transportminister Henrik Dam Kristensen åbner motorvejsstykket mellem Give og Brande på otte kilometer et år før tiden. En trafikal flaskehals forsvinder dermed.

Selv om vejen mellem Give og Brande faktisk er den gamle hovedvej 18, så har vejstykket været et irritationsmoment for bilister de senere år.

Vejstykket har været hårdt belastet af tung trafik - og så mange biler, at overhalinger er umulige.

Kilometerlange køer

Så sent som søndag aften skete et uheld, hvor en personbil kørte bag ind i en lastbil - og i løbet af få minutter opstod kilometerlange køer i begge retninger.

Den nye transportminister får i øvrigt en travl måned med saksen. Fredag klipper han snor ved Brande - og næste fredag skal han åbne første etape af Frederikssunds-motorvejen.

Og dagen efter skal han næsten på hjemmebane igen: Her indvier ministeren forbindelsesvejen til Esbjerg Havn.

Færdig før tid

Alle tre projekter er færdige før tiden:

- Jeg er både glad og stolt over, at det er lykkedes os at åbne nye vejprojekter op mod et år før planlagt, siger transportminister Henrik Dam Kristensen.

- De nye veje vil være til stor gavn for trafikanterne og erhvervstrafikken både lokalt og regionalt. Det er et godt grundlag for mobilitet og økonomisk vækst ? og det har vi brug lige nu.

- Der er grund til at rose Vejdirektoratet for effektiv og solid projektstyring, herunder samarbejdet med de mange entreprenører.