Nu overtager han styringen: Her er Danfoss’ nye chef

Kim Fausing overtager ledelsen af Danfoss. I dag blev han budt varmt velkommen ved en reception.

Det var skiftedag på direktionsgangen ved Danfoss torsdag. Her sagde virksomheden farvel og tak til Niels B. Christiansen, som har siddet som CEO i virksomheden i ni år, og velkommen til Kim Fausing, der nu overtager ledelsen af virksomheden.

Den nye koncernchef Kim Fausing er 52 år, og han har arbejdet på Danfoss siden 2007. Han kom til Danfoss som direktør for Danfoss Refrigeration & Air Conditioning Division i 2007. 
Den 1. januar 2008 blev han udnævnt til Executive Vice President og COO og fik dermed ansvar for Danfoss segmenterne (Climate & Energy Divisions og senere Power Solutions) samt Danfoss Business System og Global Procurement. 

Fra 1990-2006 var Kim Fausing tilknyttet Hilti Corporation, som er et familieejet selskab med hovedkvarter i Liechtenstein og mere end 21.000 medarbejdere på verdensplan. Kim Fausing havde en række internationale stillinger hos Hilti og blev i 2003 udnævnt til divisionsdirektør og medlem af direktionen i selskabets hovedkvarter. 

Kim Fausing er uddannet maskiningeniør og har en MBA fra Henley, London. Han overtager officielt pladsen som CEO pr. 1. juli.