TV der bevæger dig

Nye sager om sjusk med borgernes personlige papirer

Mette Christensen fra Tønder synes, det er ubehageligt at modtage andres papirer. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen

Flere borgere har kontaktet TV SYD og fortalt, at de også har oplevet at deres kommune sjusker med datasikkerheden, så personlige papirer havner det forkerte sted.

TV Syd har de seneste dage fortalt om at sjusk med datasikkerheden i Vejle Kommune, men nu viser det sig, at det problem tilsyneladende også findes i flere andre syd- og sønderjyske kommuner.

En af de borgere der har kontaktet os er Mette Christensen fra Tønder. Hun fik tilsendt personlige papirer om en anden kvinde, der havde været i praktik i en børnehave. Derfor frygter Mette Christensen, at nogle af hendes personlige papirer også er havnet hos en anden borger.

- Jeg synes det er ubehageligt. Det er den der mistillid, om der står personfølsomme oplysninger om mig hos nogen, siger Mette Christensen til TV SYD.

TV SYD har også fået en henvendelse fra en borger i Aabenraa Kommune. Her har en kvinde modtaget oplysninger om to forskellige familier.

Jeg synes det er ubehageligt. Det er den der mistillid, om der står personfølsomme oplysninger om mig hos nogen

Mette Christensen, Tønder

Papirerne indeholder både cpr-numre og oplysninger om alkoholmisbrug.

Læs også Camilla modtog Kenneths personlige oplysninger: - Jeg er dybt krænket

Flere kommentarer til TV SYD går også på, at de ansatte i kommunerne bør straffes for at sjuske med sikkerheden.

Socialrådgivernes formand i Region Syddanmark Anne Jørgensen kender ikke til de konkrete sager, men peger på, at der er to mulige forklaringer på, at den slags fejl sker.

- Et meget stort arbejdspres i de kommunale forvaltninger eller mangelfuld introduktion til opgaven, uanset hvem der udfører den, siger Anne Jørgensen til TV SYD.

Læs også Hård kritik: Vejle sjusker med borgernes cpr-numre

 

03:15 Luk video

 

 

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App