TV der bevæger dig

Nye solcelletag producerer strøm

I dag præsenterede Eurodan-huse nye solcelletag, der kan levere strøm til 80 procent af et hus. Foto: Lise Bæksgaard Christoffersen, TV SYD

Tag over hovedet skal nu producere strøm til huset. I dag præsenterede det sønderjyske typehus-firma Eurodan-huse fra Rødekro nemlig et decideret tag, der er lavet af solceller.

Fremtidens tag skal ikke være af hverken tegl eller eternit-plader. I hvert fald ikke hvis det står til det sønderjyske typehus-firma Eurodan-huse fra Rødekro. Derfor præsenterede de i dag et helt nyt tag, der udelukkende er lavet af solceller.

Solcellerne er en del af selve taget, og det er taget, der producerer strøm.

Thomas Dahl, direktør, Eurodan-huse 

- Det, vi præsenterer her i dag, er en helt ny måde at præsentere solceller på. Solcellerne er en del af selve taget, og det er taget, der producerer strøm, fortæller Thomas Dahl der er direktør hos Eurodan-huse.

Praktisk og pænt
Det nye er, at solcellerne ikke bliver lagt i paneler ovenpå det eksisterende tag - huset bliver simpelthen bygget med et tag lavet af solceller. Og de er ikke kun praktiske.

- Noget af det, der selvfølgelig er rigtigt vigtigt for kunderne, det er selvfølgelig, at taget har et æstetisk look. Derfor har vi valgt de her solceller, der er sorte i overfladen, og så ligger de på klink, som man normalt ser et tag, siger Michael Ariel Nielsen der er direktør hos Innogie.

Alle vores kunder snakker i dag om billigere energiløsninger.

Thomas Dahl, direktør, Eurodan-huse 

Det nye solcelle-tag dækker 80 procent af husets årlige strømforbrug. Og der er efterspørgsel på de selvforsynende energiløsninger.

- Af de huse, vi sælger allerede i dag, har ca. 50 procent af dem solceller på i en eller anden form. Alle vores kunder snakker i dag om billigere energiløsninger, siger Eurodan-huses direktør.

De nye solcelletag har allerede vundet en dansk og en udenlandsk designpris.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden