Nyt foder skal forhindre livsstilssygdomme hos heste

Flere heste får livsstilssygdomme, da de spiser forkert og laver for lidt. Det vil Vorbasse-firma lave om på.

Det er ikke kun os mennesker, der spiser forkert og laver for lidt. Præcis det samme gælder for heste, og det har ledt til et stigende antal tilfælde af en sygdom, der ligner diabetes. Derfor har to hesteelskende venner fra Vorbasse udviklet et nyt foder, der skal være sundere for hestene.

- Problemet er, at meget hestefoder i dag er tilsat forskellige fyldstoffer, som ikke er godt for hestene. Det ødelægger mere end det gavner, men det giver en bedre fortjeneste, lyder det fra Dan Holm Wagener, der sammen med vennen Poul Verner Pedersen har startet firmaet Nordic Horse.

Der findes ikke tal for, hvor mange heste, der har livsstilssygedomme, men ifølge Videnshuset SEGES er det et stigende problem. Hestene udvikler stofskiftesygdommen EMS, der ligner type II diabetes, som rammer mennesker, men i værste tilfælde kan EMS slå hestene ihjel. Med det nye foder ønsker de to venner at gøre foderet så naturligt som muligt. Foderet består af et grundfoder, som tilsættes forskellige planter afhængig af hestens behov.

 

quote

<em>- </em>Problemet er, at meget hestefoder i dag er tilsat forskellige fyldstoffer, som ikke er godt for hestene.

Dan Holm Wagener, medejer Nordic Horse.

 

- Vi prøver at gøre foderet så naturligt som muligt. Vi bruger bl.a. 100 procent ren sort kommen og hørfrø uden nogen form for stivelse. Det handler om at komme tilbage til naturen, lyder det fra Poul Verner Pedersen.

Det nye foder har været under udarbejdelse i tre år men kun til salg siden efteråret. Foderet bliver solgt i en webshop og der er allerede kunder fra hele landet.