TV der bevæger dig

Økologien vokser i Syd- og Sønderjylland

Det økologiske landbrugsareal er vokset i Region Syddanmark. Tønder, Aabenraa og Varde er topscorere i regionen. Foto: Arkiv, TV SYD

Det økologiske produktionsareal er vokset i hele landet, og Syd- og Sønderjyske landmænd er med på bølgen.

Det økologiske areal i Region Syddanmark er vokset med to procent fra 2014 til 2015. Det viser nye tal fra NaturErhvervstyrelsens årlige økologistatistik. Dermed følger landmændene i vores område fint med resten af landet, hvor øko-arealet ligeledes er vokset med to procent.

- Det er utroligt glædeligt at se, at omlægningen af danske marker til økologi er begyndt at tage fart. Der var en massiv tilgang af økologiske bedrifter i 2015. Og sammenholdt med ansøgning om økologisk arealtilskud til et rekordstort areal på mere end 41.000 hektar i år - svarende til en stigning på ca. 22 procent fra det nuværende niveau - tegner det et tydeligt billede af et landbrug, der lytter til danskernes ønske om mere økologi, siger Per Kølster, der er formand for Økologisk Landsforening, i en pressemeddelelse.

De nye tal viser, at størstedelen af øko-arealet i Region Syddanmark findes i Tønder, Aabenraa og Varde kommune. De tre kommuner stod i 2015 for 51 procent af hele regionens økologiske areal.  Tønder kommune havde med 12.055 ha det største økologiske produktionsareal i regionen i 2015. Ifølge Økologisk Landsforening er der en god forklaring på, at antallet af økologiske marker vokser.

- Den store efterspørgsel får flere og flere landmænd til at tage skridtet og parkere marksprøjterne – med store samfundsfordele til følge. Samtidig bliver det væsentlig mere interessant at være økologisk forbruger, når udvalget af økologiske varer vokser. Der er behov for flere øko-varer derude på hylderne, siger Per Kølster i en pressemeddelelse.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden