TV der bevæger dig

På tur med to fanger i Fængslet

Sammen med historiker Frede Jensen kommer man helt tæt på genstandene og fangernes historie. Her er det historien fangen der væddede med en kammerat, om han kunne lave en cello. Det kunne han!

Fra kortfilm om den tidligere fange Sonny Rasmussen og hans tid i fængslet. I efterårsferien vises kortfilmen i Fængselsmuseet.

1 af 2

To fanger viser - indirekte - rundt i Fængselsmuseet i Horsens i efterårsferien. Besøgende får et indblik i dagligdagen i det gamle fængsel.

De to fanger sad sammenlagt 20 år i fængslet. Den ene afsonede sine domme i efterkrigstiden, mens den anden sad i fængslet fra 1996 til lukningen i 2006.

Præget af fængslet

- De to fanger har på godt og ondt sat deres præg på fængslet, ligesom fængslet på godt og ondt har sæt sit præg på dem, skriver historiker Lea Herbers Poulsen i en pressemeddelelse.

På turen rundt bliver der læst op af breve og avisartikler. Og gæsterne får lov at se mange genstande fra fængslet.

Fangekoret

Lea Herbers Poulsen fortæller, at der bl.a. bliver fortalt om fangekoret, der har indspillet cd'er:

?Jeg bliver et gladere menneske af at synge?, har den ene fange fortalt.

Man vil også kunne høre om julen, som den anden fange har beskrevet i et brev. ?Der er Juletræ med Lys og Stjerner. Og Flæskestegen og Risengrøden er der ? i Rationer som i gl. Tid ved Militæret?.

Rundvisningerne er for børn fra ca. 10 år og deres forældre. De koster 35 kr. ekstra. Turen rundt i fængslet tager en time.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden