TV der bevæger dig

Partiformand vælger familien

Den afgående formand Marit Jessen Rüdiger og den foreslåede efterfølger Carsten Leth Schmidtt

Formand for Slesvigsk Parti, Marit Jessen Rüdiger, træder tilbage. Den mulige efterfølger er fundet.

Marit Jessen Rüdiger meddelte onsdag aften på et ekstraordinært bestyrelsesmøde, at hun træder tilbage, fordi det ikke er lykkedes at finde "den rette balance mellem familie, job og partiarbejdet?.

Svær beslutning

Den 30-årige apoteker og mor til to små børn, sagde, at hun er ked af det, men anderledes kan det ikke være.

Bestyrelsen for Slesvigsk Parti besluttede, at partiets næstformand, Rainer Naujeck, overtager de med formandsposten forbundne opgaver.

- Marit Jessen Rüdiger har indledt en vigtig modernisering af Slesvigsk Parti. Hun er meget pligtopfyldende og jeg ved, at beslutningen ikke har været let for hende, fremhæver Rainer Naujeck, der roser det gode samarbejde i parti-toppen.

En hjertesag

Bestyrelsen besluttede enstemmigt, at foreslå den 43-årige Carsten Leth Schmidt, Sønderballe, som kandidat til formandshvervet. Han siger, at formandsposten er en stor udfordring, som han gerne vil prøve kræfter med, fordi det politiske arbejde i det tyske mindretal og i Sønderjylland altid har været en hjertesag for ham. - Carsten har de nødvendige faglige og personlige kvalifikationer, og det glæder mig, at det er lykkedes at finde en så kompetent kandidat, sagde Marit Jessen Rüdiger efter bestyrelsesmødet.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden