TV der bevæger dig

Razzia mod udlændinge i sommerhusområder

Razzia i sommerhusområder efter udenalndsk arbejdskraft. (arkivfoto)

Arbejdstilsyn, skat og politi gennemførte lørdag en stor-razzia i regionens sommerhusområder. Myndighederne var på jagt efter udenlandske byggefirmaer, der arbejder ulovligt her i landet.

Razziaen afslørede kun to udenlandske virksomheder, der ikke var tilmeldt det såkaldte RUT-register (Registret for Udenlandske Tjenesteydere).

Kontrollen foregik både på Fyn og i det sydjyske - bl.a. i sommerhusområderne på Rømø, i Arrild, Vejers og Blåvand. Myndighederne havde fem kontrolhold afsted, men det var ret begrænset, hvad de stødte på, oplyser Palle Graversgaard, der er tilsynschef i Arbejdstilsynet.

Om RUT:

Udenlandske virksomheder, som midlertidigt udfører opgaver i Danmark, skal anmelde sig til Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT). Reglerne gælder for udenlandske virksomheder, herunder selvstændige uden ansatte, som midlertidigt udfører opgaver i Danmark.

Registeret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT) har til formål at give myndighederne bedre mulighed for at sikre håndhævelse af de regler, der gælder for udenlandske tjenesteydere og arbejdstagere, som opererer i Danmark.

 

Dertil er en række af oplysningerne i RUT offentligt tilgængelige, så arbejdsmarkedets parter kan varetage deres interesser over for udenlandske virksomheder i forhold til at sikre ordnede forhold på det danske arbejdsmarked.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden