Razzia mod udlændinge i sommerhusområder

Arbejdstilsyn, skat og politi gennemførte lørdag en stor-razzia i regionens sommerhusområder. Myndighederne var på jagt efter udenlandske byggefirmaer, der arbejder ulovligt her i landet.

Razziaen afslørede kun to udenlandske virksomheder, der ikke var tilmeldt det såkaldte RUT-register (Registret for Udenlandske Tjenesteydere).

Kontrollen foregik både på Fyn og i det sydjyske - bl.a. i sommerhusområderne på Rømø, i Arrild, Vejers og Blåvand. Myndighederne havde fem kontrolhold afsted, men det var ret begrænset, hvad de stødte på, oplyser Palle Graversgaard, der er tilsynschef i Arbejdstilsynet.

Om RUT:

Udenlandske virksomheder, som midlertidigt udfører opgaver i Danmark, skal anmelde sig til Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT). Reglerne gælder for udenlandske virksomheder, herunder selvstændige uden ansatte, som midlertidigt udfører opgaver i Danmark.

Registeret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT) har til formål at give myndighederne bedre mulighed for at sikre håndhævelse af de regler, der gælder for udenlandske tjenesteydere og arbejdstagere, som opererer i Danmark.

 

Dertil er en række af oplysningerne i RUT offentligt tilgængelige, så arbejdsmarkedets parter kan varetage deres interesser over for udenlandske virksomheder i forhold til at sikre ordnede forhold på det danske arbejdsmarked.