Rumænske tyve gemte cykler i jordhule

To rumænske mænd fik en straksdom ved Retten i Sønderborg for tyveri af cykler i Danmark. De havde gemt cyklerne i en jordhule. Og tirsdag blev en tredje rumæner fængslet i fire uger for tyveri af 17 kostbare cykler hos en cykelhandler.

Retten i Sønderborg har behandlet begge sager, som ikke direkte har forbindelse med hinanden, oplyser anklager Kristine Hjorth Jensen til TV SYD.

De to rumænere blev anholdt på en ejendom i Hinnerup ved Aarhus. Her blev fundet to dyre cykler gemt i en primitiv jordhule bag ejendommen.

De to mænd på 44 og 30 år tilstod tyveriet, og de fik en straksdom, efter at være fremstillet i grundlovsforhør i Sønderborg.

Den ældste blev idømt tre måneders fængsel, mens hans makker fik 60 dages fængsel. Begge fik forbud mod at rejse ind i Danmark de næste seks år.

De to mænd tilstod også flere andre forhold. Bl.a. at de havde købt en del cykler og håndværktøj, som bl.a. er stjålet på adresser i Skanderborg-området sidste forår.

Cykler og værktøj læssede de i en varebil, som de kørte mod Rumænien i. Men de blev stoppet af tysk politi. De tyske betjente måtte lade dem gå, fordi effekterne ikke var registreret som stjålne, da de blev stoppet.

Det blev de senere ? og derfor blev de to mænd efterlyst.

Efter anholdelsen i Hinnerup blev de fremstillet i grundlovsforhør i Sønderborg, fordi sagen behandles af Udlændingekontrol-afdelingen i Padborg.

De nægtede sig først skyldig, men endte med at tilstå. Derfor blev sagen afgjort med en straksdom.

Udlændingeafdelingen i Padborg har adskillige sager hvert år med udenlandske cykeltyve. Og så sent som tirsdag blev en 28-årig rumæner fængslet i fire uger for tyveri af 17 kostbare cykler fra en cykelforretning i Nørresundby.

Rumæneren blev stoppet af tysk politi i Passau ved grænsen til Østrig tilbage i januar og udleveret til dansk politi.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, fordi hans makker er på fri fod.