Så er Koldings badebro klar til indvielse

Vejen har været lang og kringlet, men nu er badebroen for enden af Lyshøj Allé i Kolding klar til indvielsen fredag eftermiddag.

 

- Selv om vi indviede broen på Kolding havn sidste år, vil vi meget gerne fejre, at broen nu er endelig på plads og kan benyttes af alle. Jeg tror de fleste vil synes, at resultatet er utrolig flot. Vi nåede jo desværre ikke at blive klar til badesæsonen, men broen er stadig en udflugt værd og jeg ved, at vinterbaderne allerede har taget broen til sig, siger Bent Mouboe, miljøchef i By- og Udviklingsforvaltningen.

Til indvielsen, der finder sted kl. 15 holder borgmester Jørn Pedersen og idémanden bag broen, Kim Toft Andersen tale og arkitekten bag badebroen, Mads Lund kommer og fortæller om broens funktioner og faciliteter. Desuden hopper Koldings vinterbadere i vandet fra broen.

Broen blev oprindelig varslet klar til den 7. oktober, men en blød fjordbund har vanskeliggjort opsætningen. I det hele taget har det været en specialistopgave at opstille en bro med så store dimensioner. Den måler 85 meter i længden og 5 meter i bredden, og kræver derfor et større antal pæle end mere traditionelle badebroer.

Broen er lavet i trykket fyr, og særlige funktioner og faciliteter er ligeledes med til at gøre broen til en oplevelse. Yderst går en sliske direkte i vandet. Vandet er her omkring 2,5 meter. To steder er der aflange åbninger i broen, hvor der er direkte kig til vandet, og hvor det vil være oplagt at fiske efter krabber. Flere steder på broen er der siddefaciliteter, hvor man kan indtage sin medbragte mad eller bare nyde udsigten over Kolding Fjord og by.

Se video med den nye badebro, der allerede er taget i brug af efterårs-badere - varighed 48 sekunder:

 

Badebro - fra idé til virkelighed

Badebroen er et af vinderprojekterne i den landsdækkende konkurrence
"Byg det op," som DR og Dansk Arkitektur Center gennemførte sidste
år. Ideen til projektet stammer fra Kim Toft Andersen, Kolding.

Badeanlægget har siden færdiggørelsen i efteråret ligget på kajen i
Kolding havn, mens sagsbehandlingen er foregået. Blandt andet har
Kolding Kommune skullet indhente tilladelser fra flere forskellige
myndigheder.