TV der bevæger dig

Så er livredderne klar ved strandene

Fra fredag formiddag er livredderne på plads her på Vejers Strand og fem andre lokale strande. Foto: Bárður Michaelsen, TV SYD

Her er det en livredder på Østerstrand i Fredericia sidste sommer, hvor der var mere brug for vindjakken end badetøj. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

1 af 2

Fra fredag formiddag er livredderne på plads ved seks lokale strande. I år fejrer TrygFonden Kystlivredning 20-års jubilæum.

Efter 30 meteorlogiske sommerdage, hvor der længe har været god gang i badesæsonen, så hejser TrygFonden Kystlivredning i dag flaget i de rød-hvide livreddertårne. 

TrygFonden Kystlivredning er nemlig timet efter skolernes sommerferie, hvor flest har mulighed for at nyde de danske strande. 

Det gode sommervejr i maj og juni har dog allerede givet danskerne smag for strandlivet, og det lune badevand frister til mange flere strandture end sidste år. Derfor forventer livredderne på en travl sæson med både mange danskere og mange turister ved kysterne. Livredderne har forberedt sig helt op til tårnåbningerne med hård træning for at være i topform og for at kunne træde til, hvis der opstår farlige situationer på strandene eller ved havnebadene. 

Læs også Dårligt vejr gav livreddere en træg sommer

I 2017 gennemførte livredderne 51.763 indsatser. I 13 tilfælde blev det vurderet, at en eller flere personer havde været i akut livsfare. Heldigvis er langt størstedelen af de indsatser, livredderne gennemfører, således forebyggende.

Her er livredderne

  • Der er livreddere på seks lokale strande: Østerstrand i Fredericia, Vejers Strand, Henne Strand, Lakolk Strand, Rindby Strand og Hvidbjerg Strand.
  • Livredderne vil være på vagt på strandene hver dag i badesæsonen kl. 11-19 frem til den 22. august.
  • Den primære zone, som livredderne overvåger, er markeret med rød-gule flag i strandkanten.
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu