TV der bevæger dig

Salg af snus bliver nu forbudt

Snus i portionsposer har længe været forbudt, men nu bliver også salg af løs snus forbudt at sælge i Danmark.

Det var forsøgt før, uden held. Men nu ser det ud til, at politikerne har fundet en løsning, så de kan gøre tobakken snus forbudt.

Regeringen forsøgte i 2013 at få et forbud af salg af løs snus vedtaget i Folketinget, efter EU-Kommissionen havde påtalt Danmark for ikke at leve op til tobaksvaredirektivet. Det skriver Altinget.dk.

Men forslaget i 2013 blev stemt ned, da regeringen kom i mindretal, fordi de borgerlige partier og Enhedslisten mente, at Danmark skulle tage snus-kampen op med EU, frem for at rette ind.

Men torsdag har Folketinget alligevel stemt et forbud igennem, så salg af snus nu bliver forbudt i Danmark. Flertallet for forslaget faldt på plads, fordi Venstre denne gang valgte at stemme for.

Det ærgrer Bo Aakjær, der ejer Aakjærs Specialforretning i Esbjerg. Her er snus et meget populært alternativ til anden tobak.

- Jeg synes, det er noget pjat, at de forbyder det. Det er folks eget valg, om de vil tage snus eller ej, siger Bo Aakjær til TV SYD.

- Det vil helt sikkert komme til at gå ud over vores forretning, siger han.

Forbuddet gælder salg af løs snus. Salg af snus i portionsposer har længe været forbudt i alle EU-lande undtagen Sverige.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden