TV der bevæger dig

Salg af snus bliver nu forbudt

Snus i portionsposer har længe været forbudt, men nu bliver også salg af løs snus forbudt at sælge i Danmark.

Det var forsøgt før, uden held. Men nu ser det ud til, at politikerne har fundet en løsning, så de kan gøre tobakken snus forbudt.

Regeringen forsøgte i 2013 at få et forbud af salg af løs snus vedtaget i Folketinget, efter EU-Kommissionen havde påtalt Danmark for ikke at leve op til tobaksvaredirektivet. Det skriver Altinget.dk.

Men forslaget i 2013 blev stemt ned, da regeringen kom i mindretal, fordi de borgerlige partier og Enhedslisten mente, at Danmark skulle tage snus-kampen op med EU, frem for at rette ind.

Men torsdag har Folketinget alligevel stemt et forbud igennem, så salg af snus nu bliver forbudt i Danmark. Flertallet for forslaget faldt på plads, fordi Venstre denne gang valgte at stemme for.

Det ærgrer Bo Aakjær, der ejer Aakjærs Specialforretning i Esbjerg. Her er snus et meget populært alternativ til anden tobak.

- Jeg synes, det er noget pjat, at de forbyder det. Det er folks eget valg, om de vil tage snus eller ej, siger Bo Aakjær til TV SYD.

- Det vil helt sikkert komme til at gå ud over vores forretning, siger han.

Forbuddet gælder salg af løs snus. Salg af snus i portionsposer har længe været forbudt i alle EU-lande undtagen Sverige.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden