Se billederne: Så lidt vand er der i Vadehavet

Den voldsomme østenvind med kulingstyrke og vindstød af stormstyrke presser vandet ud af Vadehavet.

quote

I dag var der østenstorm, noget vi sjældent oplever i Vestjylland  - og havet var ikke bare lavvandet – nej, det var helt væk.

Torben Hestehave, Ribe

Østenvinden er isnende kold og voldsom, så havet er "skubbet" længere ud i Nordsøen. Derfor har der hele lørdag formiddag stort set ingen vand været i Vadehavet. 

Det er TV SYDs seer Torben Hestehave, som i dag var et smut ude ved Mandø Ebbevej – den vej, som fører fra Vester Vedsted ved Ribe til Mandø – en vej, som normalt kun kan forceres med en speciel traktorbus. 

- I dag var der østenstorm, noget vi sjældent oplever i Vestjylland  - og havet var ikke bare lavvandet – nej, det var helt væk, skriver Torben Hestehave og fortsætter:

- Tre graders frost i dag ved 9-tiden føltes i den stride vind som 15 grader minus. – Så selv om det var storslået, var det ikke rart at opholde sig ude ved Vadehavet i dag.

 

Fanøfærgen sejler igen, men har ikke kunnet sejle hele lørdag formiddag på grund af lavvande. Den kraftige østenvind har presset vandet væk.
Fanøfærgen sejler igen, men har ikke kunnet sejle hele lørdag formiddag på grund af lavvande. Den kraftige østenvind har presset vandet væk.
Foto: Vibeke Marcussen, TV SYD

Det har blandt andet betydet, at Fanøfærgen har måttet opgive at sejle med bilfærger mellem Esbjerg og Fanø.

Nu er højvandet kommet, og Fanøfærgen sejler igen normalt.