Se video: Flere p-vagter slippes løs i Esbjerg

Bilisterne i Esbjerg kommune har hidtil haft næsten frit spil, når det gælder parkering. Der har nemlig kun været en enkelt p-vagt til at dække hele kommunen. Mandag slippes flere p-vagter løs.

Nu har Esbjerg Kommune overtaget overvågningen af trafikanternes parkerings-moral, som med kun en enkelt p-vagt har skabt parkerings-kaos. Eksempelvis parkeres der i stor udstrækning ulovligt på den nye Domkirkeplads i Ribe.

- Fremover vil der kunne sættes flere ressourcer ind på at sikre ordnede parkeringsforhold i Esbjerg Kommune ? til gavn for både færdselssikkerheden og trafikafviklingen, siger formanden for Teknik & Byggeudvalget, Anders Kronborg (S).

Fra i dag benytter Esbjerg Kommune sig af muligheden i Færdselsloven til at bemyndige en anden kommunalbestyrelse med ekspertise og erfaring i parkeringskontrol til helt eller delvist at varetage parkeringskontrollen i kommunen.

Det indebærer, at Aalborg Kommune/Parkeringskontrol Nord, på vegne af Esbjerg Kommune, fra og med den 8. september 2014 varetager den fysiske kontrol på gaden i henhold til Færdselsloven samt den administrative behandling af udsendte afgifter.

Bilisterne vil dog i den første uge, i perioden 8.-14. september 2014, alene blive vejledt omkring parkeringsbestemmelserne.

- I den første uge slipper bilisterne altså med en løftet pegefinger, men fra og med mandag den 15. september 2014 koster overtrædelse af parkeringsbestemmelserne en afgift som i de øvrige kommuner, advarer Anders Kronborg.

P-vagt Agim Nezivi: Jeg glæder mig til arbejdet i nye områder (1:04)