TV der bevæger dig

Se video: Flere p-vagter slippes løs i Esbjerg

I dag var det kun en vejledning, som p-vagt Agim Neziri satte i vinduesviskeren i Ribe.

Bilisterne i Esbjerg kommune har hidtil haft næsten frit spil, når det gælder parkering. Der har nemlig kun været en enkelt p-vagt til at dække hele kommunen. Mandag slippes flere p-vagter løs.

Nu har Esbjerg Kommune overtaget overvågningen af trafikanternes parkerings-moral, som med kun en enkelt p-vagt har skabt parkerings-kaos. Eksempelvis parkeres der i stor udstrækning ulovligt på den nye Domkirkeplads i Ribe.

- Fremover vil der kunne sættes flere ressourcer ind på at sikre ordnede parkeringsforhold i Esbjerg Kommune ? til gavn for både færdselssikkerheden og trafikafviklingen, siger formanden for Teknik & Byggeudvalget, Anders Kronborg (S).

Fra i dag benytter Esbjerg Kommune sig af muligheden i Færdselsloven til at bemyndige en anden kommunalbestyrelse med ekspertise og erfaring i parkeringskontrol til helt eller delvist at varetage parkeringskontrollen i kommunen.

Det indebærer, at Aalborg Kommune/Parkeringskontrol Nord, på vegne af Esbjerg Kommune, fra og med den 8. september 2014 varetager den fysiske kontrol på gaden i henhold til Færdselsloven samt den administrative behandling af udsendte afgifter.

Bilisterne vil dog i den første uge, i perioden 8.-14. september 2014, alene blive vejledt omkring parkeringsbestemmelserne.

- I den første uge slipper bilisterne altså med en løftet pegefinger, men fra og med mandag den 15. september 2014 koster overtrædelse af parkeringsbestemmelserne en afgift som i de øvrige kommuner, advarer Anders Kronborg.

01:04 Luk video

P-vagt Agim Nezivi: Jeg glæder mig til arbejdet i nye områder (1:04)

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden