Se Video: TV SYD går web first

Som den første etablerede tv-station i Danmark målretter TV SYD nu produktionen af nyheder til nettet.

Medarbejderne på TV SYD skal fra i dag konsekvent levere optagelser til nettet, før de producerer indslag til tv. Dermed bryder det syd- og sønderjyske mediehus med mere end 30 års traditionel tv-produktion, hvor optagelserne hidtil er blevet produceret til nyhedsudsendelserne på tv - ikke mindst regionernes hovedudsendelse på TV2 kl. 19.30.

Web first strategien er en konsekvens af, at stadig flere seere søger deres nyheder online, forklarer TV SYDs nyhedschef Claus Christensen:

- Seerne forventer, at de kan få deres nyheder når som helst, hvor som helst og på lige den type smartphone eller tablet, de nu har valgt at bruge. Det stiller nye krav til os. Vi er simpelthen nødt til at levere nyhederne hurtigere og sørge for at være til stede på de platforme, hvor seerne også er, siger Claus Christensen.

Han understreger samtidig, at den nye strategi ikke vil påvirke stationens hovedudsendelse kl. 19.30 i denne omgang. Udsendelsen kl. 19.30 er stadig den vigtigste tv-nyhedsudsendelse fra TV SYD, hvor seerne som altid vil få en grundig opdatering og perspektivering af dagens vigtigste nyheder i Syd- og Sønderjylland. Til gengæld vil den nye strategi sætte tydelige spor på hjemmesiden.

Det er redaktionsleder for TV SYDs online medier, Bjørn Olsen, der har ansvaret for at implementere web first-strategien, og han glæder sig på seernes vegne:

- Ambitionen er, at hjemmesiden fremover skal indeholde mange flere videoklip, så de seere, der ønsker det, kan se TV SYDs nyheder hurtigere og med flere supplerende klip. Men vi kommer ikke til at gøre det fra den anden dag til den anden. Vi skal lære det og blive gode til det. Online medier har en helt anden puls end tv-nyheder, så det er et stort kultur-skifte i hele måden at tænke produktionen på, siger Bjørn Olsen, som samtidig undrer sig over, at der ikke er flere tv-stationer i Danmark, der producerer mere målrettet til web first i lyset af de seneste års ændrede medievaner.

Fra Facebook:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.