TV der bevæger dig

Se zebraer i Nymindegab

Foto: colourbox.com

Dayz Resorts planlægger SeaWest Zoo i Nymindegab som ny spændende savannepark.

Feriekoncernen Dayz Resort planlægger helt ny savannepark ved Dayz
SeaWest i Nymindegab, hvor 37 hektar udlægges til zoo med Serengetti
National Park som forbillede.

- Vi vil give både vores egne gæster og alle andre turister i området en helt ny oplevelse, der passer perfekt til det vestjyske landskab. Her kan vi skabe en dyrepark i et terræn, der minder om de afrikanske savanner, så man kan opleve dyr som giraffer, gnuer og zebraer i de helt rigtige rammer, siger koncerndirektør Martin Dyrholm fra Dayz Resorts.

Den nye Dayz SeaWest Zoo er et stort og specielt projekt med helt specielle dyrearter, og det kræver selvfølgelig myndighedernes godkendelse i alle detaljer. Dayz Resorts har netop sendt ansøgning om en projektlokalplan afsted til Varde Kommune med nærmere beskrivelse af visionerne og de praktiske forhold bag projektet. Savanneparken skal etableres på et 37 hektar stort område, der i forvejen ejes af Dayz Resorts, og lige nu er landbrugsjord.

- Området passer perfekt, og det vil give et markant løft til oplevelsesturismen i hele regionen. Etableringen vil ikke gå ud over nogen naturværdier ? tværtimod vil vi tilføre mere spændende natur, påpeger Martin Dyrholm.

Håber på 200.000 gæster

Dayz-direktøren, der venter ca. 200.000 besøgende om året til regionens nye attraktion.

For at sikre faglig ekspertise på højeste niveau har Dayz Resorts allieret sig med cand.scient i biologi Michael Wallberg Sørensen, der bliver zoologisk direktør og daglig leder i den nye park. Han har både den teoriske viden og stor, praktisk erfaring med eksotiske dyr fra bl.a. seks års ansættelse i Givskud Zoo samt fire år som zoolog i Knowsley Safari Park i England. Derudover har han også stor erfaring med dyr i det frie element dels som jæger og i arbejdet med at indfange vilde dyr i Sydafrika.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu