TV der bevæger dig

Skåneafdeling ansætter folk, som ikke kan arbejde normalt

01:41

Der er plads til alle hos Lego ATE.

Mikkel Matthiesen er en af 63 ansatte i Legos særlige skåneafdeling på virksomheden, som hedder ATE - det står for "Alternative Team Employees". Foto: Claes Adel, TV SYD

1 af 2

Hos Lego er der en særlig afdeling, hvor der er plads til folk med både fysiske og psykiske handicap.

Kom med indenfor i en afdeling, hvor der er 63 ansatte, men hvor ingen af dem kan arbejde normalt.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) var i dag på besøg hos Lego i en særlig afdeling af virksomheden, som hedder ATE - det står for "Alternative Team Employees". Her er der ingen af de 63 ansatte, der ikke er i stand til at varetage et almindeligt job på grund af deres handicap, psykiske eller fysiske skavanker. En af dem er Mikkel Matthiesen, som er autist:

- Det er godt at være her. Jeg er glad for det, siger han til TV SYD.

Afdelingen har eksisteret i 25 år, og tidligere var det hovedsaligt fysiske problemer, der var årsag til, at medarbejdere blev visiteret til skåneafdelingen. I dag er det i høj grad også folk med stress eller depression.

Det har forandret Mikkels hverdag, at han nu har noget at stå op til om morgenen. Han får julelys i øjnene, når han tager af sted på arbejde.

Anni Matthiesen, mor til en ansat hos Lego ATE

- Vi har skånejobbere, fleksjobbere, unge med særlige behov, udviklingshæmmede eller andre med problemer. Det hele foregår i tæt samarbejde med kommunerne, siger afdelingsleder hos Lego ATE, Inge Nielsen.

Med på dagens ministerbesøg var også folketingsmedlem Anni Matthiesen (V), som samtidig er mor til Mikkel.

- Det har forandret Mikkels hverdag, at han nu har noget at stå op til om morgenen. Han får julelys i øjnene, når han tager af sted på arbejde, siger Anni Matthiesen.

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App