TV der bevæger dig

Skåneafdeling ansætter folk, som ikke kan arbejde normalt

Hos Lego er der en særlig afdeling, hvor der er plads til folk med både fysiske og psykiske handicap.

01:41

Der er plads til alle hos Lego ATE.

Mikkel Matthiesen er en af 63 ansatte i Legos særlige skåneafdeling på virksomheden, som hedder ATE - det står for "Alternative Team Employees". Foto: Claes Adel, TV SYD

1 af 2

Kom med indenfor i en afdeling, hvor der er 63 ansatte, men hvor ingen af dem kan arbejde normalt.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) var i dag på besøg hos Lego i en særlig afdeling af virksomheden, som hedder ATE - det står for "Alternative Team Employees". Her er der ingen af de 63 ansatte, der ikke er i stand til at varetage et almindeligt job på grund af deres handicap, psykiske eller fysiske skavanker. En af dem er Mikkel Matthiesen, som er autist:

- Det er godt at være her. Jeg er glad for det, siger han til TV SYD.

Afdelingen har eksisteret i 25 år, og tidligere var det hovedsaligt fysiske problemer, der var årsag til, at medarbejdere blev visiteret til skåneafdelingen. I dag er det i høj grad også folk med stress eller depression.

Det har forandret Mikkels hverdag, at han nu har noget at stå op til om morgenen. Han får julelys i øjnene, når han tager af sted på arbejde.

Anni Matthiesen, mor til en ansat hos Lego ATE

- Vi har skånejobbere, fleksjobbere, unge med særlige behov, udviklingshæmmede eller andre med problemer. Det hele foregår i tæt samarbejde med kommunerne, siger afdelingsleder hos Lego ATE, Inge Nielsen.

Med på dagens ministerbesøg var også folketingsmedlem Anni Matthiesen (V), som samtidig er mor til Mikkel.

- Det har forandret Mikkels hverdag, at han nu har noget at stå op til om morgenen. Han får julelys i øjnene, når han tager af sted på arbejde, siger Anni Matthiesen.