TV der bevæger dig

Skarp-skydende skoleelever

Foto: Palle Peter Skov/Free

Skoleelever og skarpladte våben er den helt rigtige blanding, hvis man ser på den rekordstore tilslutning til årets skoleskydningsturnering.

Lørdag d. 22. november kæmper finalisterne i Alslev ved Varde ikke bare om titlen som de bedste skoleskytter i hos DGI Sydvest Skydning, de sigter også mod en deltagelse i den landsdækkende finale i DM i Skoleskydning. I år har der været rekordstor deltagelse: 1081 elever har indstillet sigtekornet efter en plads i finalen - mod 512 elever sidste år.

På landsplan har omkring 8000 elever fra 5. klasse netop deltaget i det populære og anderledes idrætstilbud. DM i Skoleskydning er en årligt tilbagevendende begivenhed, som ca. 160.000 elever har prøvet kræfter med de seneste 18 år.

Eleverne har trænet i perioden fra september til november, og de bedste har nu kvalificeret sig til landsdelsfinalerne, som finder sted 13 forskellige steder i landet lørdag d. 22. november. De to bedste hold fra den sydvestjyske finale sendes videre til DM finalen i skoleskydning i Vingsted d. 29. november.

 

Fakta om DM i Skoleskydning:

  • Dansk Skoleidræt og DGI Skydning står bag DM i Skoleskydning for 5. klasser i hele landet.
  • Træningen foregår fra september - november, og det er gratis for skolerne at deltage.
  • Skoleskydning kræver hverken kendskab til skydning eller specielt tøj - skydning er en af de få idrætsgrene, man kan gå lige ind fra gaden og dyrke.
  • Eleverne skyder på hold á fire personer - blandede drenge og piger.
  • Landet er inddelt i 13 landsdele. De to bedste fra hver af de 13 landsdele kommer med til landsfinalen i DM i Skoleskydning, som holdes lørdag 29. november i Vingsted.
  • Ud over titlen som årets bedste skoleskytter er der pengepræmier til de fem bedste hold i landsfinalen. Den samlede præmiesum er 20.000 kr., som går til klassekasserne.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden