Skat lavede razzia på havnen i Esbjerg

72 virksomheder blev kontrolleret.

20 medarbejdere fra Skat og 5 politibetjente fra Syd- og Sønderjyllands politi talt med 236 ansatte, hvoraf de 66 var udlændinge.

Resultatet var, at "4 personer skulle hjælpes med at meddele kommunen, at de ikke længere behøvede dagpenge, da de jo nu var kommet i arbejde!", som specialkonsulent Christian Just formulerer det.

- 3 personer havde 1. arbejdsdag, hvilket plejer at betyde, at der kan være risiko for, at der udføres sort arbejde, siger Christian Just.

Et antal af udlændingene vil få undersøgt deres skattepligtsforhold.

- Et hold fra Skat og 2 færdselsbetjente var forbi en virksomhed for at tjekke udenlandske biler. 9  biler blev standset ved virksomhedens parkeringsplads. De fleste havde en tilladelse til at køre i Danmark - én enkelt bilejer skal dog indbetale registreringsafgift på formentlig ca. 30.000 kr., siger Christian Just.

- Det var påfaldende, at ca. 1 time efter fyraften ? og imens Skat og politiet stadigvæk var på stedet - holdt der stadigvæk 17 udenlandske biler på parkeringspladsen. Det var også meget påfaldende, at de biler der tidligere var kørt fra stedet, var fyldt op med 3-4 personer i hver. Gad vide om de også kører sammen i fremtiden?, spørger specialkonsulent Christian Just.