Skole-elever går på påskeferie med en løbetur og hjælper syge børn

Et rekordstort antal elever og skoler er med til fredagens Team Rynkeby Skoleløb. Ud over motionen giver løbet penge til at hjælpe lungesyge børn.

Ikke færre end 211.000 elever er klar til at løbe til fordel for børn med kritisk sygdom, når Team Rynkeby Skoleløbet afvikles på 740 skoler i Danmark, Sverige, Norge og Finland fredagen før påskeferien.

I Danmark går de indsamlede penge til Børnelungefonden, der blandt andet finansierer forskning i alvorlige lungesygdomme. I Sverige, Norge og Finland går de indsamlede midler til børn med kræft.

En stor del af de lokale skoler deltager i løbet - se de deltagende skoler her.

Rynkeby Skoleløbet afvikles som et traditionelt motionsløb, hvor eleverne i løbet af en time eller to skal forsøge at løbe så langt som muligt. Og antallet af kilometer, som eleverne løber, kan have indflydelse på, hvor mange penge der i sidste ende samles ind til syge børn.

Inden løbet har eleverne mulighed for at indgå mikrosponsorater med forældre, bedsteforældre, venner og naboer, der alle kan vælge at give et beskedent bidrag per kilometer eller omgang, at den enkelte elev løber i forbindelse med løbet.

- Vi samler penge ind efter princippet om, at mange bække små gør en stor å. Vi gør meget ud af at fortælle eleverne, at det ikke er en konkurrence om, hvem der kan løbe flest omgange eller samle mest ind. Men i og med at vi er så mange med i løbet, så skal alle bare gøre en lille indsat for, at det samlet set kommer til at gøre en stor forskel, siger Carl Erik Dalbøge.

 

 

-