Små børn og store maskiner til Esbjerg Festuge

Esbjerg Festuge byder på masser af kulturelle oplevelser. I dag kunne børn og barnlige sjæle opleve vaskeægte kampvogne.

Tirsdag var Torvet i Esbjerg nærmest omdannet til krigszone. Kampvogne og andet militært isenkram fra lejren i Oksbøl var nemlig trillet ind i bymidten i forbindelse med Esbjerg Festuge. Både børn og voksne fik lov til at stille spørgsmål til udklædte sergenter, kravle ind i store kampvogne og lege med store våben.

Og for en af dagens hovedpersoner – nemlig seniorsergent Carl Erik Pedersen – var det noget af en oplevelse.

- Det har været en interessant oplevelse. Jeg var ikke rigtig forberedt på, at dem der kom herind, var så små, som de var. Det startede op med børnehaver, og de spørgsmål, de kommer med, er meget interessante i forhold til dem, man normalt får fra voksne mennesker, siger Carl Erik Pedersen til TV SYD.

Esbjerg Festuge holdes hvert år og er en byfest, der varer i en hele ni dage. Under festugen kan esbjergensere og tilrejsende opleve alle mulige former for kultur – lige fra udstillinger og musik til kreative værksteder og ølsmagning.  I år varer festugen fra fredag den 12. august til lørdag den 20. august.