TV der bevæger dig

Sølv til ung bagerlærling: Et dej-ligt resultat

18-årige Mette Sloth Andersen med sit vinder-brød. Koldhævet spinatbrød med soltørrede tomater vandt sølv ved konkurrencen Danmarks Bedste Brød og Kager 2017. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

18-årige Mette Sloth Andersen med sit vinder-brød. Koldhævet spinatbrød med soltørrede tomater vandt sølv ved konkurrencen Danmarks Bedste Brød og Kager 2017. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Sølv til koldhævet spinatbrød med soltørrede tomater ved Danmarks Bedste Brød og Kager-konkurrencen Bedste Brød i lærlinge-kategorien. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

1 af 3

Førsteårs bagerlærling Mette Sloth Andersen er en nørd, når det gælder brød. Hun har netop vundet sølv for sit koldhævet spinatbrød. Hendes mester spår hende en stor fremtid.

18-årige Mette Sloth Andersen vandt tirsdag en flot sølvmedalje for bedste specialbrød – koldhævet spinatbrød – i kategorien Specialbrød for unge talenter.

- Jeg blev totalt paf, for jeg havde slet ikke regnet med det. Det var en helt sindsyg følelse, for det var min første konkurrence, fortæller en glad Mette Sloth Andersen til TV SYD dagen derpå.

Mette Sloth Andersen er førsteårs lærling hos Bager og Konditor i Brædstrup og deltog tirsdag i konkurrencen Danmarks Bedste Brød og Kager. 

Her kåres Mette Sloth Andersen i København for sit spinatbrød Foto: Privat

Ti lærlinge deltog i kategorien for de unge talenter, og Mette Sloth Andersen er rigtig stolt over, hun kom så langt. 

- Mester blev så glad, mine forældre er super stolte og min kæreste, der var med derovre, er helt oppe at køre, siger Mette Sloth Andersen.

Det er Bager og Konditormestre i Danmark, som for 17. gang afholdt den årlige konkurrence, hvor de dygtigste bagere og konditorer i Kongeriget skal kåres. 

En stolt bagermester Erik Nielsen sammen med førsteårs lærling Mette Sloth Andersen, der vandt sølv for sit koldhævet spinatbrød. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Ved konkurrencen tirsdag var der 90 produkter fordelt på syv kategorier i hovedkonkurrencen og to i talentkonkurrencen forbeholdt elever.

I Syd- og Sønderjylland vandt Alex Gustavson fra Byens Brødhus i Sønderborg guld i kategorien Fuldkonshvedebrød. Dennis Andersen fra Klosterbageriet i Løgumkloster vandt for 3. år i træk guld for at lave det bedste rugbrød.

I kategorien Specialbrød tog bageriet Pompei i Ribe både en guld- og en sølvmedalje for brødene Æblemoster og Æblekerne. Hos Vanilla Chokolatier og Konditori i Vejle vandt Gabriel Ahlgreen sølv for sin kransekage. 

00:40

Mette Sloth Andersen var vildt overrasket, da hun vandt sølv.

Luk video

 

Læs også Sønderjyske brød er kåret til Danmarks bedste

Læs også Danmarks bedste rugbrød er fra Løgumkloster

Vinderne Danmarks Bedste Brød og Kager

Fuldkornshvedebrød:
GULD: Alex Gustavson - Byens Brødhus, Sønderborg. Med brødet Spelt630.
SØLV: Helle Hansen - Hedos Bageri, Lohals. Med brødet Fuldkornstrold.
BRONZE: Martin Larsen - Sejers Konditori, Sorø. Med brødet Sydhavs Brød.
 
Madbrød/ready to eat:
GULD: Marc Pabst - Pabst Bakery, Maribo. Med brødet Kloster Stykker.
SØLV: Martin Larsen - Sejers Konditori, Sorø. Med brødet Coconut chicken.
BRONZE: Michael Larsen - Bake Shop, Præstø. Med brødet Lykkeposen.
 
Rugbrød:
GULD: Dennis Andersen - Klosterbageriet, Løgumkloster. Med brødet Bønne brød.
SØLV: Jon Birch Hansen - Sejers Konditori, Sorø. Med brødet Nicolai.
BRONZE: Ian Moestrup Christiansen - Sejers Konditori, Sorø. Med brødet Mor.
 
Specialbrød:
GULD: Mikkel Hansen - Pompei, Ribe. Med brødet Æblemoster.
SØLV: Lasse Knudsen - Pompei, Ribe. Med brødet Æblekernen.
BRONZE: Patrick Bosse - Patricks Bake Shop, Ordrup. Med brødet Skagensbrød.
 
Bagt tærte:
GULD: Jonas Dahl Grue - Conditori La Glace, København. Med tærten Æblerød.
SØLV: Camilla Olsen - Konditor Bager, Ballerup. Med tærten Æblefryd.
BRONZE: Emma Falnov - Farumhus Konditori, Farum. Med tærten Emma's Æbletærte.
 
Kransekagestykke:
GULD: Jonas Dahl Grue - Conditori La Glace, København. Med kransekagen Lemon wave.
SØLV: Gabriel Ahlgreeen - Vanilla Chocolatier & Konditori, Vejle. Med kransekagen Albaricoque.
BRONZE: Lars Juul - Conditori La Glace, København. Med kransekagen Septembersol.
 
Tørkage:
GULD: Jonas Dahl Grue - Conditori La Glace, København. Med kagen R-17.
SØLV: Thomas Bastholm - Conditori La Glace, København. Med kagen Bob.
BRONZE: Rikke Kring Jensen - Kring Chokolade, Middelfart. Med kagen Müsli-karamel.
 
Vinderne i talentkonkurrencen blev:
 
Specialbrød:
GULD: Pernille Holm Andersen - Kvickly, Kalundborg (ZBC Ringsted). Med brødet Kerne Grødbrød.
SØLV: Mette Sloth Andersen - Brædstrup Bager og Konditor (UCH Holstebro). Med brødet Spinatbrød.
BRONZE: Jens Rossen - Smørum Konditori (ZBC Ringsted). Med brødet Èputre.
 
Kransekage:
GULD: Bianca Mihaela Pop - Hovedgård Bageri (Kold College - Odense). Med kransekagen Kastanje Kransekage.
SØLV: Bernadett Szabo - Seest Bageri, Kolding (Kold College - Odense). Med kransekagen Kirsebærkys.
BRONZE: Sara Søndergaard Høj Pedersen - Bager-Riget, Herning (UCH Holstebro). Med kransekagen Cherry Twist.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden