TV der bevæger dig

Sønderjysk kyllingavler får gastronomisk pris

Denne kylling smager bedre end dens kammerater rundt omkring hos de andre fjerkræavlere i Danmark. Det gar det Det Danske Gastronomiske Akademi bestemt.

Sødam Økologisk Fjerkræ i Møgeltønder får hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi.

Forleden var det Højer Pølser, der blev hædret - på lørdag bliver det en økologisk fjerkræavler fra Møgeltønder. Dér modtager Sødam Økologisk Fjerkræ i Møgeltønder nemlig et hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi. 

Siden 2000 har Elin og Hans Johnsen opdrættet økologisk fjerkræ på gården Sødam, som ligger i den sønderjyske marsk, nær Møgeltønder.

Kyllingerne lever mellem 75 og 120 dage - hvor en industri-kylling bliver slagtet allerede efter 35 dage.

Efter slagtning af Sødams økologiske fjerkræ lufttørres og modnes de i 18 timer, før de pakkes.

I slagtet tilstand vejer dyrene mellem 1,6 og 2,5 kg.

I begrundelsen for hæderen skriver Det Danske Gastronomiske
Akademi:

"Den gennemtænkte avl og slagteproces giver kødet en markant smag og struktur, som ophøjer kyllingen til gamle dages status, nemlig en festspise."

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden