TV der bevæger dig

Sønderjysk kyllingavler får gastronomisk pris

Denne kylling smager bedre end dens kammerater rundt omkring hos de andre fjerkræavlere i Danmark. Det gar det Det Danske Gastronomiske Akademi bestemt.

Sødam Økologisk Fjerkræ i Møgeltønder får hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi.

Forleden var det Højer Pølser, der blev hædret - på lørdag bliver det en økologisk fjerkræavler fra Møgeltønder. Dér modtager Sødam Økologisk Fjerkræ i Møgeltønder nemlig et hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi. 

Siden 2000 har Elin og Hans Johnsen opdrættet økologisk fjerkræ på gården Sødam, som ligger i den sønderjyske marsk, nær Møgeltønder.

Kyllingerne lever mellem 75 og 120 dage - hvor en industri-kylling bliver slagtet allerede efter 35 dage.

Efter slagtning af Sødams økologiske fjerkræ lufttørres og modnes de i 18 timer, før de pakkes.

I slagtet tilstand vejer dyrene mellem 1,6 og 2,5 kg.

I begrundelsen for hæderen skriver Det Danske Gastronomiske
Akademi:

"Den gennemtænkte avl og slagteproces giver kødet en markant smag og struktur, som ophøjer kyllingen til gamle dages status, nemlig en festspise."

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden